Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Yalovalı Kerem ve Tuğba Bayhan çiftinin Doğa isimli bebekleri yaklaşık 9 aydan bu yana yaşam mücadelesi veriyor. Dünyada sadece 18 bebekte görülen bir hastalık olan Genitopatellar Sendrom ile mücadele eden ve bundan 2 ay önce tüm zorluklara rağmen ameliyat olan Doğa bebek 9 aydır yaşamını hastanelerde geçirdi.

Sosyal medyada adına bir çok grup kurulan Doğa bebeğin kurtulması ve hayata tutunması için ise gerekli olan şey Koç Üniversitesi Hastanesi ya da John Hopkins Hastanesi çocuk servisine ücretsiz olarak kabul edilmesi veya sağlık harcamalarına bir sponsor bulunması. Doğa bebek ile bu mücadeleyi 9 aydan bu yana veren annesi ve babası ise kendilerine destek verilmesini istiyor.

Konuyla ilgili düşüncelerini aktaran Baba Kerem Bayhan, şunları kaydetti: “Kızımız 9 aylık ve doğduğundan bugüne kadar ömrümüz hastanelerde geçti. Mücadelemiz kızımızla beraber sürüyor. Biz aile olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama bu da bir yere kadar. Artık tıkanma noktasına geldik. Çünkü kızımız ilk doğduğunda Genitopatellar Sendrom teşhisi kondu. İlk 6 ay mücadelemiz bu yönde sürdü ve hastalığın hasar verdiği kalp ameliyatımız başarılı bir şekilde geçti. Bu süreç içinde yine birçok zorluk yaşadık ama çok şükür bu süreci zorda olsa atlattık.”

Genitopatellar Sendromunun sadece kalbe hasar vermediğini belirten Baba Kerem Bayhan, kouşmasını şöyle sürdürdü: “Bu hastalık adı gibi genetik bir hastalık. Hastalığın vurduğu kalbin ameliyatı gerçekleşti. Ama diğer organlarımızda da hasarlarımız var. Bunun için tedavi sürecimizin devam etmesi gerekir. Bu süreç devam etmezse zaten sonucu hepimiz biliyoruz. Masrafımız çok ve bunu karşılayacak durumumuz gün geçtikçe daralıyor. Mesela sigortamız şimdilik var ama sadece sigortayla olmuyor. Ameliyattan sonra tek odada kalması gerekiyordu. Maddi problemlerden dolayı 5 kişilik odaya aldılar. Daha sonra enfeksiyon kaptığı için tek kişilik odaya alındı. Ama tek kişilik odanın maliyeti 60 Lira, Bakalım nasıl ödeyeceğiz, nasıl bu işin içinden çıkacağız bilmiyorum.”

Birçok yerin kapısının aşındırdığını belirten Baba Kerem Bayhan, “ Bir Baba, bir anne olarak biz elimizden ne geliyorsa, Doğa'mızı yaşatmak için yapıyoruz. Gitmediğimiz kapı kalmadı Yalova’da. Azdı, çoktu maddi destek oldular. Yapandan yapmayandan Allah razı olsun. Kimileri 'yardım edeceğiz' dedi ama daha sonra telefonlarımıza çıkmadı.” diyerek sitem etti.

Geriye kalan süreçte tedavilerinin devam etmesi gerektiğini belirten Kerem Bayhan, "Biz bu hastalığımızın ilk ameliyatını başarı ile atlattık. Esas süreç şimdi başlıyor. Ama bu süreç çok zor bizim için. Eşim 9 aydır hastanelerde Doğa'mızın yanında. Ben ise bir çok yerden destek aramaktayım. Edindiğim bilgiler doğrultusunda Koç Üniversitesi Hastanesi ya da John Hopkins Hastanesi çocuk servisine Doğa'mızı yatırıp tedavimizi burada devam etmek zorundayız. Ama bunun için, açık söylemek gerekirse ya bir hayırseverden destek alacağız ya da bu hastaneler kızımızı ücretsiz kabul edecek.” dedi.

Editör: TE Bilisim