Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Bursa’nın merkezinde yer alan Doganbey TOKİ’de 127 dairenin bulunduğu bir blokta 4 gündür doğalgaz sıkıntısı yaşanıyor.

Alınan bilgiye göre, C8 Blok sakinleri, 21 Kasım Cuma günü binada doğalgaz kokusu alınca durumu Bursagaz’a bildirdi. Bursagaz ekiplerinin yaptığı kontrolde, TOKİ tarafından yapılan binada doğalgaz borularındaki bağlantılarda keten kullanıldığı ve ketenin şişmesi sonucu gaz sızdırdığını tespit etti. Bunun üzerine, 127 dairenin bulunduğu blokta doğalgaz kesildi.

Bina sakinleri, tesisatı yapan firma ile irtibata geçerek boruların değiştirilmesini istedi. Firmanın çalışmaları sonucu önceki gün 107 daireye doğalgaz verilebildi. 20 dairede ise yenileme çalışmaları bitmediği için doğalgaz kullanılamıyor. 3 gündür mutfakta ve banyoda doğalgaz kullanılmadığı için mağdur olduklarını söyleyen bina sakinleri, TOKİ yetkililerine tepki gösterdi. Apartman sakinlerinden İbrahim Gündüz, 3 gündür mutfakta yemek pişiremediklerini dile getirdi. Ayrıca, sıcak su olmadığı için banyo ihtiyacını yapamadıklarını söyleyen Gündüz, doğalgaz tesisatında yanlış malzeme kullanılması nedeniyle bu mağduriyetin yaşandığını kaydetti.

Evinde hastası, yaşlısı olan aileler bulunduğuna dikkat çeken Gündüz, sorunun bir an önce çözülmesini beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim