Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
Doğu Türkistan’daki toplama kamplarından kaçıp önce Kazakistan’a ardındanTürkiye’ye sığınan aile Niğde ili Ulukışla ilçesi Altay Köyüne gelerek ikamet izni almışlar.

Sagıra Kyyubay hanımın oğlu Bolatbek Çınarbayoğlu son günlerde de Çin toplama kampları hakkında bir video yayınlıyor. Yayınladığı bu video sonrası Çin istihbaratının hedefi haline geliyor.

Aile köyden kısa sürüleğine ayrılıyor sonrasında yalan ve asılsız bir şekilde “Suriye’deki radikal terör örgütlerine katılmak üzere ailece Hatay’a gittiler” ihbarında bulunuyor.  25.01.2021 tarihinde Göç idaresi, ihbarı Niğde Terörle Mücadeleye bildiriyor ve aile köyde size sosyal yardım verecez vatandaşlık vereceğiz denilerek araçlara bindiriliyor ve gözaltına alınıyorlar. Soruşturmadan herhangi bir suç çıkmıyor ancak sınırdışı edilme kararı veriliyor.

Şuan aile 2 yaşını doldurmamış bir bebek ve yaşlı anne ile birlikte Kayseri toplama merkezinde.

Asılsız ve yalan ihbar üzerine büyük bir mağduriyet oluşmuş. Terör yaftası atılmış ve Çin İstihbarat birimleri amacına ulaşmış. 

Bütün adalet arayışımız cevapsız kalmış ve Türkiye'nin Doğu Türkistan dan ülkemize sığınan mağdurlara sahip çıkmadığı bir kez daha görülmüş. 

En üzücü durum ise Çin istihbaratının Adalet sistemimizi oyuncak gibi kullanması.

Maalesef devletimizde ne adalet kalmış ne de toplumumuzda vicdan. 

Sınır dışı edilmek üzere olan mazlum aile
Büyük anne:Sagıra Qıtuvbay
Oğlu:Bolatbek Çınarbayoğlu 
Gelini: Intımak
Torunu:Meryem

Avelbek Uzdil

Editör: TE Bilisim