Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, birleşme ve kucaklaşma çağrısı yaparak, "Biz açlık, yokluk ve yoksulluk ile namusu sorgulanan, sınanan mazlumların iktidarı olacağız. Ahlakından asla taviz vermeden onuruyla ayakta durmaya çalışan milyonların iktidarı olacağız" dedi.
Bahçeli, partisince Antakya Emlak Evleri Meydanı'nda düzenlenen mitingde, olaylar nasıl gelişirse gelişsin, dayatmalar ne boyutta olursa olsun verilecek toprak, çizilecek sınır, vazgeçilecek insan olmayacağını söyledi.
Memleketin her evladını kucakladıklarını ifade eden Bahçeli, Milliyetçi Hareket'in laik, Alevi, Sünni, doğulu, batılı herkese kapısını açtığını söyledi.
Ayrılıkta, çatışmada, bölünmede hayrın ve huzurun olmadığını vurgulayan Bahçeli şöyle devam etti:
"Gün birleşme günüdür, gün kucaklaşma günüdür, gün Milliyetçi Hareket Partisi'nde buluşma günüdür. Milli ittifaklar ve koalisyonlar milletle olur. Barış ve kucaklaşmak için fırsat arayan Hataylılar o gün gelmiştir. Fırsat yanınızdadır, tercihiniz elinizdedir. Milliyetçi Hareket alayını temsil etmeye hazırdır, Milliyetçi Hareket her birinizi baş köşede ağırlamaya taliptir. Biz bir tas çorbaya muhtaç bırakılan garibanın iktidarı olacağız. Biz şehit evladının arkasından 'Vatan Sağolsun' diyerek gözyaşını yüreğine akıtan anaların iktidarı olacağız. Biz açlık, yokluk ve yoksulluk ile namusu sorgulanan, sınanan mazlumların iktidarı olacağız. Ahlakından asla taviz vermeden onuruyla ayakta durmaya çalışan milyonların iktidarı olacağız. Çatlamış toprağa gözyaşlarını akıtan çaresiz çiftçinin iktidarı olacağız. Biz Türk milletini iktidara taşıyacağız, yepyeni bir sayfa açacak ve mutlaka ve mutlaka Türkiye'yi kurtaracağız."
Hataylıların alın teriyle namusuyla helal kazancıyla geçimini sağlamaya çalıştığını kaydeden Bahçeli, "Aç yatıyor hırsızlık yapmıyor, borç ödüyor suistimal etmiyor, vergi veriyor ahlaksızlık yapmıyor. Onun için bu hırsızları, rüşvetçileri 17-25 Aralık yönetimini Hataylı asla hak etmiyor" dedi.
Bahçeli, Milliyetçi Hareket'in, yıllardır yapılan ağır tahribata rağmen Türk milletinin ayakta kalan son burcu, derin çatışmaların yaşandığı bölgede Türk devletinin son siperi, milleti AK Parti ile düştüğü sarmaldan çekip çıkaracak son güç olduğunu savundu.
Alandaki coşkunun Hatay'ın kimseye teslim olmadığını ve dimdik ayakta olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Bahçeli, Hatay'ın gerçek sevdalılarını 7 Haziran'da kucaklayacağını belirtti.
Başka partilere oy veren vatandaşlara bu sefer kendileriyle yürümeleri çağrısında bulunan Bahçeli, "Kime oy vereceği beli olmayan vatan evladı, çekinme bir ve birlikte olalım. Türkiye'nin kurtuluşuna beraberce omuz verelim. Genç kardeşlerim, ilk kez oy verecek evlatlarım, birlikte yürüyelim, geleceğimizi inşa edelim. Hırsıza karşı bizimle yürü Hatay. Yokluğa, yoksulluğa, yolsuzluğa ve yasaklara karşı bizimle yürü Hatay. Teröre, tavize, onursuzluğa karşı bizimle yürü Hatay. Haramzadelere karşı bizimle yürü Hatay" ifadesini kullandı.
Üreten Ekonomi Programı ile sanayinin, iş adamlarının, aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşın sorunlarını gidereceklerini belirten Bahçeli, ekonominin büyüyeceğini, insanların refah ve zenginliğe ulaşacağını söyledi.
Bahçeli, Türkiye'nin, MHP iktidarı ile milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak içinde bulunduğu ataletten kurtulacağını savundu.
Ülkeyi 2023'te bölgesel güç ve küresel aktör, 2053'te de küresel güç mertebesine çıkaracaklarını kaydeden Bahçeli, şözlerini şöyle sürdürdü:
"Emeklilerimize mart ayında bin 400 ve eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira emekli destek ödeneği vereceğiz. Ayrıca, esnafımızın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz. Kamu çalışanlarımıza çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz. Çiftçilerimiz feryat etmektedir. Onlara da mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldıracağız, sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacağız."
Ülke için stratejik öneme sahip buğday, mısır, pamuk, soya, ay çiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yer fıstığı ve enerji bitkileri gibi ürünler için özel destekleme programları geliştirip fiyat garantisi vereceklerini belirten Bahçeli, hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdilerdeki KDV'yi yüzde 1'e düşüreceklerini söyledi.
Bahçeli, mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceklerini ifade ederek, tarımı canlandırmak, çiftçiyi, hayvan üreticisini borçtan ve dertten kurtarmak için halktan kendilerine destek vermelerini istedi.

Editör: TE Bilisim