Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Anne karnında kalp hastası olduğu tespit edilen bebek, kalp kapağı, doğumdan 10 dakika sonra bir katater aracılığı ile onarılarak hayata tutunması sağlandı.

        Özel Bahar Hastanesi, başarılı bir operasyona imza attı. Hastanede rutin gebelik kontrolü sırasında kalbinde bir problem olduğu saptanan bebeğe, fetal kalp ekosu sonucunda şiddetli aort kapak darlığı (kalpten çıkan ana damar tıkanıklığı) tanısı konuldu. Doğum sonrası bebekte ciddi kalp yetmezliği ve ölüme neden olabilecek bu hastalık nedeniyle sıkıntılı günler geçiren anne Tülay Yüksel, Özel Bahar Hastanesi Çocuk Kardiyoloji servisinde doğum öncesinde takibe alındı. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra sezaryen ile doğan bebek, hızla doğumhaneden anjiyo ünitesine taşındı.

        Çocuk Kardiyologu Doç. Dr. Mustafa Kösecik ve Radyoloji Uzmanı Dr. Nurullah Doğan liderliğindeki ekip, bebeğin aort kapağındaki darlığı balonlu kateter yöntemiyle genişleterek tedavi etti. İşlem sonrasında yoğun bakımda takibe alınan bebeğin çekilen EKO’sunda darlığın açıldığı ve çocuğun sağlıklı olduğu görüldü.

        Ameliyat hakkında bilgi veren Doç. Dr. Mustafa Kösecik, şunları dile getirdi: “Anne karnında şiddetli aort kapağı darlığı teşhisi konulan hastamızın, doğum sonrası hayati tehlike oluşmadan tedavisi gerektiği için doğum öncesi titiz bir planlama yaptık. Anne sezaryene girerken bizde anjiyo odasında hazırlıklarımızı tamamlayarak doğumu bekledik. Doğum sonrası hızla bebeğe müdahale ettik. İğne ile kasık atardamara girdik. Buradan kalbe ulaşarak darlığı balon kateter yöntemi ile genişlettik. Doğumdan yaklaşık 10 dakika sonra işleme başlamıştık.”

        Yaşadıkları mutluluğu ifade eden Kösecik, “Bu tür başarılı işlemler ekip çalışması gerektirir. Bursa Özel Bahar Hastanesi olarak Türkiye’de bu işlemi başarı ile gerçekleştirebilecek, özverili ekibe sahip az sayıda merkezden biriyiz.” diye konuştu.

        Bahar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Kurt ise 10 dakika önce doğum yapan bebeğe bu tür bir müdahalenin yapılmasının çok önemli olduğunu belirtti. Kurt, şunları kaydetti: “Hastanemizde doğum yapmış kalp hastası bebeğimize bu müdahalenin yapılması gerçekten çok önemli. Burada dikkat edilmesi gereken iki konu var. Birincisi anne karnında bebeğimizin kalbi besleyen ana damarın kalp kapakçığın çok dar olmasından dolayı hayati tehlike oluşturması ve bunun anne karnında tespit etmemiz. İkincisi doğumdan sonra sayılı dakikalar içinde bebeğin kalbine yaptığımız müdahale ile bebeğimizin hayatta tutunmasını sağlamaktır. Bunu gerçekleştiren ekibi gerçekten kutluyorum.” Radyoloji Uzmanı Dr. Nurullah Doğan bu tür ameliyatlardaki ekip çalışmasının önemine işaret etti.

        Yüksel bebeğin annesi Tülay Yüksel de yaşadıkları mutluluğu dile getirdi. Yüksel, “Anne karnında bebeğimizin kalp kapakçığında bir problem olduğunu öğrenince moralimiz çok bozuldu. Şu anda mutluluğumu ifade edemem. Bahar Hastanesi'ne ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim