Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Yozgat’ta Uzman Hekimler Derneği’ne (UHD) üye doktorlar ve sağlık çalışanları, sağlık çalışanlarının uğradığı sözel veya fiziksel şiddete karşı bir günlük iş bıraktı.

    UHD adına açıklama yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Arif Yücel, Op. Dr. Ersin Arslan 17 Nisan 2012 tarihinde hunharca katledildiğini hatırlatarak, "Bu olay Türk tıp tarihi için kara bir leke olarak anılacaktır. Sevgili meslektaşımızın acısını uzman hekimler derneği olarak ilk gün gibi hissediyoruz." dedi.

    Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin olağan görülmeye başlandığını vurgulayan Yücel, "Toplumun en müstesna kişileri olarak kabul edilirken hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalan ve hatta öldürülen hekimlerin bu duruma düşmeleri hem hekimleri hem de sağduyulu halkımızı endişeye sevk etmektedir. Bizler için her sağlık çalışanının ve her hastamızın can güvenliği çok değerlidir. Sağlık çalışanlarının uğradığı sözel veya fiziksel şiddet artık toplum tarafından kanıksanarak olağan görülmeye başlanmıştır. Çoğu zaman hekim arkadaşımız bu şiddet olaylarını tasvip eden hasta veya hasta yakını ile karşılaşmış ve 'siz bunu zaten hak ediyorsunuz' cümlesini duymuştur. Mevcut sağlık hizmetinden sisteminden kaynaklanan bu durumun sonucu olarak kaybettiğimiz merhum Op. Dr. Ersin Arslan’ı anmak ve bu durumun düzeltilmesi amacıyla bugün iş bırakıyoruz. Amacımız hastalarımızı mağdur etmek değil sağlık çalışanlarına olan şiddeti ve olumsuz yargıları ortadan kaldırmaktır. Hastanemizin acil servisi, diyaliz ünitesi, yoğun bakım üniteleri ve kemoterapi ünitesi aktif olarak çalışmaya devam etmektedir." diye konuştu.

    Yücel, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı Türk Ceza Kanunu’nda değişiklikler yapılmasını ve hızlı, etkili ve caydırıcı bir yargılanma sürecinin işletilmesini istedi.

Editör: TE Bilisim