Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Bursa’da, kendisini polis olarak tanıtan kimliği henüz belirlenemeyen kişinin yönlendirmesiyle bankadaki 8 bin lirayı çeken ve dolandırıcının verdiği hesaba yatırmaya hazırlanan kadın son anda ekipler tarafından banka önünde durduruldu. Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü’nden kontör dolandırıcılarına karşı uyarı mesajı aldığını belirten 55 yaşındaki Zennur Biçici, “Çok inandırıcıydı, telefondan telsiz sesleri geliyordu. Önceki gün meydana gelen terörist saldırıda Hakkari’de bir şehidimiz olduğunu ve bankadaki hesabımın örgüt tarafından kullanıldığını söyledi.” dedi.

    Emniyet Genel Müdürlüğü ve GSM firmalarının SMS'li uyarılarına rağmen vatandaşlar, kendilerini, polis, savcı ve asker gibi kamu görevlisi olarak tanıtan kontör dolandırıcıları tarafından mağdur ediliyor. Bursa'da emekli Zennur Biçici, cep telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişinin, “Çukurca’da şehidim var. Hesabınızı terör örgütü kullanıyor” demesiyle büyük panik yaşadı. Sahte polisin ‘Telefonunu kapatma, bankaya git hesaptaki paranı çek, sonra bize bildir’ demesiyle hızlıca evden çıkarak bankanın yoluna tuttu. Biçici’nin yakınları ise telefonun sürekli meşgul olması sebebiyle zor anlar emekli kadına ulaşamadı. Hesabındaki bir yakınından kalan 8 bin lirayı çeken kadın banka önüne çıktı. Dolandırıcıların sıkı tembihine rağmen bir anda korkuya kapılan Biçici, ‘155 Polis imdat Hattı’nı arayarak durumu polise bildirdi.

    Bursa Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi telsiz anonsuyla bölgedeki ekipleri alarma geçirdi. Asayiş Şubesi Asayiş Ekipler Amirliği ekipleri kısa sürede banka önüne gelerek Zennur Biçici’yle irtibat sağladı. Polis merkezine götürülen Biçici, dolandırıcının çok ikna edici konuştuğunu söyledi.

    EMNİYET UYARMIŞTI

    Yaşadıklarını gazetecilere anlatan Biçici, “Evde oturduğum sırada telefonum çaldı. Şehit olduğunu ve hesabımın terör örgütü tarafından kullanıldığını iletti. Arkadan telsiz sesleri geliyordu. Çok ikna edici oldukları için hemen bankaya çıktım. Parayı çektim ama son anda korktuğum için polisi aradım. Emniyet Genel Müdürlüğü bir süre önce uyarı mesajı atmıştı, ama yine de inandım. Vatandaşlar bu tip telefonlara inanmasın.” dedi.

    Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, dolandırılmaktan son anda kurtulan Zennur Biçici’yi evine kadar bıraktı.

Editör: TE Bilisim