MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Mersin’in Silifke ilçesinde sabaha karşı yağan dolu badem ağaçlarının çiçeklerini dökerken, zeytin ve harnup ağaçlarının yapraklarını da biçti. Marul, maydanoz, bakla gibi ekili bitkilere de zarar veren dolu çiftçiyi korkuttu.

Silifke’nin merkez ve bazı köylerine yağan doludan en çok zararı Bançederesi köyü Kayabaşı mevkiinde bulunan ekili ve dikili araziler gördü. Badem ağaçlarındaki çiçeklerin birçoğunun döküldüğünü belirten Ayşe Çetin, "Zeytin ağaçlarımızın dalları ve harnup ağaçlarımızın dalları da zarar gördü. Badem çiçeklerini anlatmaya gerek yok zaten. Olduğu gibi çiçekler yere indi, on gün sonra badem almayı beklediğimiz bademlerden artık umudumuz kesildi. Marul, maydanoz ve baklalarımızı da dolu vurdu.” dedi.

Bu yaşına kadar böyle dolu görmediğini ifade eden 75 yaşındaki Siftıka Çetin, “Sabah namazına kalkmıştım. Bir şimşek çaktı, sonra dolu yağmaya başladı. Korktum, çocuklarımı kaldırdım. Dışarı çıktığımızda kıyamet kopuyor zannettik. Allah bundan başka dert vermesin. Allah beterinden korusun.” diye konuştu.

Çiçeklerinin zarar görmesinden dolayı 10 gün sonra bekledikleri badem çağlasını alamayacaklarını anlatan Çetin, "Ceviz büyüklüğünde yağan dolu yarım saat sürdü. Tarım sigortamızın olmaması dolayısıyla bu yıl badem, zeytin ve harnup ağacından ürün alamayacağız.” şeklinde yakındı.

Editör: TE Bilisim