DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bu yıl birincisi yapılan Uluslararası Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali, yağışlı havaya rağmen büyük ilgi gördü. 4 gün süren festival, üreticilerin marka olma hayalinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak.

Türkiye narenciye üretiminin yüzde 15'ini karşılayan Dörtyol'da, narenciyenin yurt içi ve yurt dışında pazara sunulmasını isteyen üretici, Uluslararası Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali düzenledi. Dörtyol Belediyesi ve Turunçgil Üreticileri Birliği'nin katkılarıyla hazırlanan festival, üreticilerin marka hayalini gerçeğe dönüştürecek. Eski pazar yerinde yapılan festivalde ünlü sanatçılar Emrah, Mustafa Ceceli ve Hadise konser verdi. Festival alanına kurulan standlarda, portakal, mandalina gibi narenciye ürünlerinin yanı sıra ilçenin yöresel yemekleri de tanıtıldı. Festival alanını gezen vatandaşlara portakal suyu ikram edildi. Turunçgil festivalinde, yemek ve bal yarışmaları da düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Ses yarışması da yapılan festival, Türk Halk Müziği konserleriyle taçlandı.

Dörtyol'un milli mücadelede ilk kurşunun sıkıldığı ilçe olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Fadıl Keskin, yapılan festivalle milli mücadele ruhunu hatırlattıklarını ifade etti. Narenciyenin Dörtyol için vazgeçilmez olduğuna dikkat çeken Keskin, ''Dörtyol narenciyenin başkenti. Narenciye üretiminin yüzde 15'ini karşılıyoruz. İlçemiz, sanayisinin yanı sıra tarımıyla da hızla gelişmekte. Biz ürettiğimiz portakalın, mandalinanın tüm Türkiye'de satışa sunulması için gayret gösteriyoruz. Hedefimiz sadece portakalımızı yurt içine ulaştırmak değil, yurt dışında Avrupa ve Afrika ülkelerine bu lezzeti taşımak istiyoruz. Bunun için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Bu yıl ilk kez yaptığımız festivalimiz, üreticilerimizin hayallerinin gerçekleşmesine vesile olacak. Narenciye bizim ana geçim kaynağımız. Bizler bu geçim kaynağımızın markalaşmasını istiyoruz.'' diye konuştu.

''5 BİN AİLEYE İSTİHDAM SAĞLANIYOR''

Milli mücadelede Dörtyol'un tarihi bir önemi olduğuna dikkat çeken Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, ilçenin konumu itibari ile yüzyılar boyu Ortadoğu’ nun Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu belirtti. Milli mücadelede ilk kurşunun Dörtyol atılması ile verilen mücadelenin ilçe için tarihi bir simge oluşturduğuna değinen Özyiğit, ''Dörtyol’ un tarihi kültürel ve toprak zenginliğiyle de narenciye üretiminde önemli bir yeri bulunuyor. Narenciyemiz, yılda 250 bin ton üretim ile 5 bin aileye istihdam kaynağı oluşturuyor. Narenciye üretiminde Hatay, Türkiye geneli baktığımızda 4.sırada yer alıyor. Biz narenciyede kalitemizi her geçen gün arttırıyoruz. Düzenlediğimiz bu festivalle hedefimiz, alın terinin karşılığını alarak Dörtyol'u narenciyede marka kent yapmaktır.'' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim