İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Şişli’de bankalardan dövizle kredi kullanarak mağdur olan bir grup vatandaş, bir banka şubesine girerek yanlarında getirdikleri kuşları banka içinde serbest bırakarak durumu protesto etti. Bir süre bankayı protesto eden vatandaşlar, banka görevlileri tarafından yaka paça dışarı çıkarıldı. Protestocular arasında bir aylık bebeğiyle İzmir’den gelen bir kadın dikkat çekti.

Şişli Meydanı’nda öğlen saatlerinde toplanan dövizzedeler, çevrede bulunan bir banka şubesine giderek yaşadıkları sorunları protesto etmek istedi. Yanlarında getirdikleri muhabbet kuşlarını girdikleri banka şubesinin içinde serbest bırakan vatandaşlar, ‘Bu kuşlar kadar serbest kalmak istiyoruz’ dedi. Protesto sırasında banka görevlileri ve vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Bir süre banka içinde protestolarını sürdüren grup, banka görevlileri tarafından yaka paça dışarı çıkarıldı. Dışarı çıkan vatandaşlar yaşadıkları sorunları anlatan bir basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Nurgül Cerrahoğlu, “Biz muhtelif bankalardan Japon Yeni ve İsviçre Frangıyla döviz kullanan dövizzedeleriz. Yıllardır bize son verin. Bir kısmımızın sorunu çözüldü diğer dövizzedelerin de sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Hükümetin ve BDDK’nın bu sorunu çözmesini istiyoruz. Devlet bankası bile bizi üzüyorsa normal bankalar zaten üzer. Bizi bankaların eline bırakmayın. Kurların çok artması nedeniyle borçlarımız üçe katlandı. Devletimiz Suriye’ye ve diğer ülke vatandaşlarına gösterdiği ilgiyi kendi vatandaşlarına da göstersin. Sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu bizzat bize söz verdiği halde bu söz yerine gelmedi. Başbakanımızdan sözünü tutmasını bekliyoruz.” dedi.

Münever Alangül simli bir vatandaşın 1 aylık bebeğiyle sorununu dile getirmek için İzmir’den İstanbul’a gelmesi ise dikkat çekti. Protestonun ardından konuşan Alangül, “Bizim arkamızda siyasi tanıdıklarımız yok diye ayrımcılık yapılıyor. Benimle aynı durumda olan Manisa Akhisar şubesindeki trilyoner işadamının eşinin yatırım amaçlı aldığı dairenin yapılandırması yapıldı. Ama benim yapılandırılmadı. Ben kocamın aldığı 2 bin lira maaşla ayda 3 yüz lira para kalıyor elime bütün kazancımı bankaya veriyorum. Ve benim çocuğum elin eskileriyle ortaya çıkarıyorum.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bir süre protestolarını sürdüren vatandaşlar, olaysız şeklide dağıldı.

Editör: TE Bilisim