Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Ankara Keçiören Belediyesi, Down Sendromlu çocuklar için ebru sanatı atölyesi kurdu. Engelli çocuklar atölyede geleneksel Türk sanatlarından ebrunun hem nasıl yapıldığını gözlemledi hem de yapım sürecine ortak oldu.

    Engelli Danışma Merkezi, 'Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' etkinlikleri kapsamında bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Keçiören’de ikamet eden Down Sendromlu çocuklar ile ailelerinin de katıldığı programda, engelli çocukların; sabır ve emek gerektiren bir uğraşı olan ebru sanatı ile farklı bir deneyim kazanmaları sağlandı.

    EBRU YAPIMINA ORTAK OLDULAR

    Atölyede geleneksel teknik ve uygulamalarla suyun nasıl ebruya dönüştüğünü gözlemleyen Down Sendromlu çocuklar ve aileleri, ebru yapım sürecine de ortak oldu. Etkinliğe katılan çocukların aileleri duygularını “Ebru teknesi içinde benzersiz bir sonuç elde ederek eserlerimizi şekillendirdik. Umarız hayat teknesi içinde de Keçiören Belediye Başkanımız Mustafa Ak’ın biz engelli çocuk ailelerine vermiş olduğu sosyal destekleri ile evlatlarımız için yaşanabilir bir gelecek şekillendirebiliriz” şeklinde ifade etti.

    Atölye çalışmasının ardından Down Sendromlu çocuklar palyaço gösterisi ile de eğlendi.

Editör: TE Bilisim