Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Demokrat Parti (DP) ölüm yıldönümünde Aydın Menderes’i mezarı başında andı. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da katıldığı anmada Menderes için bir de mevlit okutuldu.

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes, Demokrat Partililer tarafından Topkapı’daki mezarı başında anıldı. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da partililerle birlikte Menderes’in kabri başında dua etti. Uysal, Aydın Menderes’in babası Adnan Menderes’ten aldığı değerlere sahip çıkmaya gayret ettiğini söyledi. Kendisinden hep iyi şeyler gördüklerini dile getiren Uysal, Türk halkına başsağlığı diledi. Adnan Menderes’in Yassıada'da yargılandıktan sonra idam edilmesini cinayet olarak niteleyen Gültekin Uysal, bu olayı milletin vicdanın hiçbir zaman kabul etmediğini ifade etti.

Millet iradesinin darbeler karşısında gereken cevabı verdiğini vurgulayan Uysal, kendilerinin de Menderes’in değerlerine sahip çıkmaya gayret ettiklerini söyledi. Uysal diğer partililerle birlikte Adnan Menderes’in mezarını da ziyaret ederek dua etti. Anıt Mezar Camii’nde de Aydın Menderes için Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okundu.


Editör: TE Bilisim