Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Afyonkarahisar’da yaşayan Mehmet Aktaş (59), oğlunun düğün parası 60 bin lirayı telefonda dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtuldu. Bankada tesadüfen bulunan emniyet amirinin banka görevlilerini uyarması sayesinde, Aktaş'ın şüphelilerin verdiği hesaba yatırdığı 60 bin lira, bankanın hesaplara bloke koymasıyla geri alındı.

Afyon Şeker Fabrikası'ndan emekli işçi Mehmet Aktaş (59) az kalsın bir telefonda dolandırıcılık olayının kurbanı oluyordu. Aktaş’ı arayan şahıslar, hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını, bu yüzden paraların acilen başka hesaplara aktarılması gerektiğini söyledi. Babasının telefonunun yaklaşık 2 saattir meşgul olduğunu fark eden oğlu Tuğrul Aktaş, durumu polise bildirdi. Telsizden yapılan anons sırasında dolandırılmak istenen şahısla aynı bankada olan Emniyet Amiri Mustafa Eroğlu, Aktaş’ı buldu, sonra da banka görevlilerinin yanına gitti. Banka görevlilerinin hesapları bloke etmesi sayesinde para şüphelilerce çekilemeden geri hesaba iade edildi.

“POLİS HİÇBİR ZAMAN PARA İSTEMEZ”

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Musa Sürer, son aylarda telefonda dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sürer, son zamanlarda para dolandırıcılığıyla ilgili insanları arayarak, hesaplarının terör örgütleriyle bağlantılı olduğunu veya telefon numaralarının bir şekilde terör örgütü ile bağlantılı olduğunu belirterek, insanların korku ve tedirginlikle dolandırıldığını ifade eden Sürer, bu tür durumlarda hemen polise başvurulmasını istedi.

Vatandaşların rastgele aradıkları numaralarla kendisini polis, savcı ve hakim olarak tanıttığını ifade eden Sürer, “Polis ya da adli makamlar telefonda para istemez. Telefonda bir suç takip ettiğini bildirmez. Kendilerini bu maskelerle tanıtan insanlara kesinlikle inanmasınlar.” dedi.

DÜĞÜN PARASI 60 BİN LİRA GİDECEKTİ

Dolandırılan Mehmet Aktaş’ın oğlu Tuğrul Aktaş, babasına saatlerce telefonda ulaşamadığını şüphelendiğini ve polisi aradığını söyledi. Aktaş, “İş yerinden izin alarak karakola gelip durumu anlattım. Sonrasında ise polis harekete geçerek babama ulaşmaya çalıştı. Polise başvurmasaydım bizim yatırdığımız para gidecekti. O para babamın emekli parası ve benim de düğün paramdı.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim