İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Hayatını Edirneli Yiğit Gedikoğlu ile birleştiren İrina Sukhanova'nın düğününü, Rusya'daki ailesi, internet üzerinden canlı olarak izledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) üniversite eğitimi sırasında tanışan Yiğit Gedikoğlu (23) ve İrina Sukhanova bir süre önce evlenme kararı aldı.
Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Gedikoğlu ile İşletme Bölümü’nü bitiren Rus Sukhanova'nın düğünü, Edirne'deki Ağaoğulları Tesisleri'nde yapıldı. Düğüne erkek tarafı tam kadro katıldı, mesafenin uzak olması sebebiyle kız tarafından herhangi bir katılım olmadı. Kızlarının mutlu gününde yanında olamayan aile, Türk usullerine göre yapılan düğünü, internet üzerinden canlı olarak takip etti.

Alkışlar eşliğinde salona giriş yapan genç çift, nikâh masasına oturdu. Şahitlerin ve nikâh memurunun yerini almasıyla çiftin nikâhı kıyıldı. Aile cüzdanını geline veren nikâh memuru, gelinden damadın ayağına basmasını istedi. Gelin, tercüman yardımıyla istenilen ritüelleri tek tek yerine getirdi. Nikâhın kıyılmasının ardından damat, gelin ve damadın ailesi, kameranın karşısına geçti. Düğünde bulunamayana gelinin ailesiyle internet üzerinden görüşme yapıldı. Konuşmalar tercüman aracılığıyla gelinin ailesine aktarıldı. Duygulu anların yaşandığı canlı bağlantının ardından düğün kaldığı yerden devam etti.

İki ayrı ülke insanları olarak farklı bir ülkede tanıştıklarını ve sonrasında hayatlarını birleştirme kararı aldıklarını söyleyen damat Yiğit Gedikoğlu, mesafenin uzaklığı sebebiyle eşinin ailesinin düğünlerine gelemediğini belirtti. Bundan dolayı düğünün bütün aşamalarını kendilerine internetten canlı olarak gösterdiklerini ifade eden Gedikoğlu, önümüzdeki yıl aileleriyle birlikte Kıbrıs'ta bir araya geleceklerini açıkladı.

Editör: TE Bilisim