DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Bursa’da açılan dünyanın en büyük Blok Mermer Fuarı'na katılan firmalar ilk iki günde bütün ürünlerini sattı. Bursa’da 25 Kasım günü açılan ve 28 Kasım gününe kadar açık kalacak olan fuara katılan yaklaşık 870 blok mermer ilk iki günde satıldı.

Sektöre 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşturması beklenen fuar, firmaların beklentisinin de üstünde iyi geçiyor. Fuarda müşterilere sunulan onlarca ton ağırlığındaki çeşitli renk ve desende blok mermerler tamamen satıldı. Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda birbirinden ilginç mermer ve iş makineleri bulunuyor. 6 ayrı salondan oluşan 40 bin metrekare kapalı alanda 12 ülkeden 148 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile hazırlanan fuarda 600'ün üzerinde renk ve desenden oluşan 870 blok mermer sergileniyor.

BLOK MERMER TONU 120 İLE 400 DOLAR ARASINDA

Bursa Mermerciler Odası Başkanı Ramazan Can, Bursa blok mermer fuarının bu yıl ilk olmasına rağmen beklentilerin üzerinde iyi geçtiğini belirterek, “İnşallah seneye daha güzel ve daha çok katılım bekliyoruz. Şu anda Hindistan’dan, Çin’e kadar bir çok ülkeden gelenler var. Zaten stant sahipleri de bütün taşlarını satılar. İlk iki günde tamamen tükendi. Beklentilerin üzerinde oldu. Buradan kimse taşını fabrikasına ya da ocağına geri götürmeyecek. Bunların hepsi yabancı ülkelere ihracata gidiyor.” dedi.

Mermerciler Odası olarak bundan büyük mutluluk duyduklarını anlatan Ramazan Can, “Mermerin tonu ortalama 120 dolarla 400 dolar arasında satılıyor. Bir de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Doğal madenlerimiz bunlar. Burada bulunan taşların yüzde 80’i Bursa’daki ocaklardan çıkıyor.” diye konuştu.

Ramazan Can, müşterilerin kesilmiş ürün de görmek istediklerini vurgulayarak, , “Müşterilerden gelen en büyük talep ise fuarda blok mermerin yanında biraz da işlenmiş olanını görmek. Sadece blok değil, bir de kesilmiş olarak görmek istiyorlar. Çünkü taşın karakteri, cilası, hatları işlenmiş olarak daha iyi ortaya çıkıyor. Blok olarak tam kendini göstermiyor taş. Seneye inşallah işlenmiş olarak da stantlarımızda göreceğiz.” şeklinde konuştu.

100 TON ÜRÜN GETİRDİM HEPSİNİ SATTIM

Fuara İstanbul’dan katılan Özçelik Mermer'den Gürbüz Yıldız da fuardan çok memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi: “İlk katılım olmasına rağmen gayet iyi. Katılımcılar biraz az ama reklam olunca daha iyi olacaktır. Buraya 6 blok halinde yaklaşık 100 ton kadar ürün getirdik. Hepsini sattım. Mermerin bloklarını 800 dolar gibi fiyattan sattık. Fuar senede bir, iki, hatta üç defa yapılsa daha iyi olur. Toptancı açısından da, ben bile taş aldım buradan. Ocak ocak dolaşmaktansa hepsini burada görebiliyorsun. Fuar çok iyi geçiyor.”

Fuarda yaklaşık 70 bin dolarlık satış yaptıklarını anlatan Yıldız, “Bizim mermerin özelliği oniks mermeri, şeffaf bir mermer ve ışık geçiren bir mermer olması. Ben mermer bloklarının birini iç piyasaya, diğerlerini ise Çin ve Moldova gibi ülkelere sattım.” şeklinde konuştu.

26 TONLUK DEV MERMER FUARDA

Etimer mermercilikten Güray Yavuz da fuarın çok iyi geçtiğini belirterek, “Bu fuardan çok memnunuz. Taşlarımızı tanıtma imkanı bulduk. Böyle bir eksiklik vardı, hep kesilmiş üzerineydi fuarlar. Blokları da sattık fiyatlardan da memnunuz.” dedi.

Yavuz, ayrıca fuarın en büyük taşlarından birini de kendilerinin getirdiğini belirterek, “Bu mermer bloğa tam 26.4 ton ağırlığında. Tam bir konteynır zaten. Bu Bursa beji mermer. Bursa Erenler köyünden çıkardık.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim