Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Adana'da 6 yıl önce arkadaşının tavsiyesiyle başladığı eroinden kurtulmak isteyen 25 yaşındaki B.S., gençlere "Hayatınızı mahvetmek, dünyayı kendinize zehir etmek istiyorsanız uyuşturucu kullanın. Uyuşturucu, sigara ile başlar, esrarla devam eder hapla sürer, kesmez; 'Altın vuruş'la (uyuşturucu dozu artırılmış öldüren iğne) sona erer." dedi.

B.S., bir süre önce tedavi görmek için Adana Alkol ve Madde Bağımlığını Tedavi Merkezi'ne başvurdu. O tarihten bu yana sürdürülen bir proje kapsamında da değişik sosyal aktivitelere, gezilere, grup terapilerine katılarak illetten kurtulmak için destek alıyor. Uyuşturucuya başladığı günden itibaren hayatın yalnızca eroinden ibaret olduğunu sandığını anlatan B.S., gördüğü ilaç tedavisi, hastanedeki tedavi ve psikolojik tedavinin bir yere kadar olduğunu anlattı. Gençlerin, uyuşturucu madde kullanmak için "Bir kereden birşey çıkmaz" dememelerini isteyen genç, "Kesinlikle bir kere denemeyin. Çünkü başlandığında adı üzerinde bağımlılık yapıyor. Ve arkası geliyor. Çok zararlı çok kötü bir şey. Hayatı mahvedecek, çok iğrenç kötü bir yol." diye konuştu.

B.S.'nin uyuşturucu tehlikesiyle karşı karşıya olanlara tavsiyeleriyse şöyle: "Çok şükür ki bu işi bilen insanlar bize yardımcı oldu. Düşüp de hiç başında kimsesi olmayan insanlar bir kaç yıl içinde ölecek demektir. Hiç arkadaşlarına kanmasınlar. En güzel arkadaşları aileleri olmalı. Kötü arkadaşlarından uzak durup bu illetten uzak dursunlar. Merak edip bile denemesinler benim hayatım mahvoldu. İntihar etmek isteyenler uyuşturucuya bulaşabilir. 'Ben yaşamak istiyorum' diyorsanız kesinlikle ne uzağından ne yakınından geçin. Çünkü madde bağımlılığı sigara ile başlar, esrarla devam sonra hapa başlar, derken son nokta eroin. Belli bir süre sonra da kesmez altın vuruşunu yapar ailesi de mahvolur hayatı da biter."

Editör: TE Bilisim