Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
(Sayın Abonemiz; "Kazada ölen gelin ve damat yan yana toprağa verildi" haberinde 'damadın öldüğü' şeklindeki ifadeler sehven verilmiştir. Haberimizi kaynağından düzeltip tekrar servis ediyoruz. Bilginize...)


Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde düğüne giderken meydana gelen kazada hayatını kaybeden 7 kişinin cenazeleri Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Büyükkardeş köyünde toprağa verildi.

Osmaniye’de kız evinde kına gecesi eğlencesi yaptıktan sonra düğün için önceki gece Mardin'in Nusaybin ilçesine giden 16 kişinin içinde bulunduğu minibüs, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde kamyona arkadan çarpmıştı. Feci kazada 20 yaşındaki gelin Maşallah Yiğitalp'in de aralarında bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetmiş, 4'ü çocuk 9 kişi de yaralanmışı.

Kazada hayatını kaybeden 7 kişinin cenazeleri, yakınları tarafından Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Büyükkardeş köyüne getirildi. Köyün girişinde ölenlerin yakınları ve köylüler tarafından ağıtlarla karşılanan cenazeler, köy meydanına indirildi. Burada yakınları tarafından teslim alınan cenazeler, kendileri için yan yana kazılan köy mezarlığına götürüldü. Ölen 7 kişi için tek tek cenaze namazı kılındı. Daha sonra kazada hayatını kaybedenler toprağa verildi.

Köylülerden Ercan Aydın, kazada ölen 7 kişinin hepsinin birbiriyle akraba olduğunu söyledi. Kına yaptıktan sonra Mardin’de düğün yapmak üzere dönüş yolunda kaza geçirdiklerini aktaran Aydın, kazanın Allah'ın takdiri olduğunu belirterek ölenlere rahmet diledi.

KAZADA 7 KİŞİ ÖLDÜ, 9 KİŞİ YARALANDI

Minibüsün hurdaya döndüğü kazada; gelin Maşallah Yiğitalp, Zahide Yiğitalp (44), Gazele Yiğitalp (37), İlhan Yelboğa (23), Şükriye Yılmaz (42), Zeyni Altuğrul (63) ve Hadice Yavuz (57) hayatını kaybetmişti.

Damat Sedat Yavuz (27), sürücü Hayrettin Yelboğa, gelinin kardeşi spastik engelli Mehmet Yiğitalp (14), Zozani Oluç (7), Eylem Yelboğa (12), Halise Yelboğa (11), Evini Yavuz (22), Sakine Yağmahan (63), Suriye uyruklu Zehra Maho (35) ise yaralanmıştı.

Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından 7 kişinin cenazeleri Osmaniye ile Düziçi ve Bahçe ilçelerindeki devlet hastanelerinin morguna götürülmüştü. Kazayı duyup hastanelere koşan yakınları, aldıkları acı haberle sinir krizi geçirmişti. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında kamyon sürücüsü Yasin Ülkü jandarma tarafından gözaltına alınmıştı.

Editör: TE Bilisim