DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Ebussuud Efendi’nin dedesi Mustafa Kuşçu'nun (İmadi) yıllarca depo olarak kullanılan mezarı, halktan gelen yoğun istek üzerine tamir edilerek, ziyarete açıldı.

Gökbilimci ve kelam alimi Ali Kuşçu´nun kardeşi, Şeyh Muhittin Yavsi´nin babası ve aynı zamanda Ebussuud Efendi’nin dedesi olan Mustafa Kuşçu'nun Şeyh Yavsi Camii´nde bulunan mezarı, 1940 yılında dönemin Kaymakamı Bahabey tarafından bozdurulmuş ve sandukası kaldırılmıştı. Rivayete göre, dönemin kaymakamı, Şeyh Yavsi'nin türbesinin de yıkılmasını istemesi üzerine çalışmalara başlayan işçiler, bir süre sonra Kaymakam Bahabey'in yanına giderek "Biz burasını yıkamayız. Türbeyi yıkmaya çalıştığımızda sarsıntı oluyor" dedi. Bunun üzerine Kaymakam Bahabey "Bunlar hurafe. Bu tür şeylere nasıl inanırsınız?" diyerek, kazmayı eline alıp türbenin başına geçti. Türbeyi yıkmak için elini havaya kaldırdığında kazma yukarıda kalacak şekilde Kaymakam Bahabey kitlenip kaldı. Bu olayın yaşanmasının ardından türbenin yıkılmasından vazgeçildi.

Editör: TE Bilisim