MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
​Cümlemizin malumu olduğu gibi, uzun bir zamandan beri, ülkemizin bazı televizyon kanallarında yapılan ‘panel’ tarzı programlarda edepsizlik yaparak, milletin asabını bozmaktadırlar. Malumdur ki; “Edebi olmayanın ilmi, sabrı olmayanın dini, iffet ve korkusu olmayanın Hakk’a bağlılığı yoktur.”  

​Mevlana da derki; “İnsanoğluyla hayvan arasındaki fark edeptir. Eğer insanoğlunun edepten nasibi yoksa insan değildir.” Yine denir ki;
​Ehl-i irfan meclisinde aradım, kıldım talep
​Her hüner makbul imiş, illa edeb illa edeb

​Bu ölçülere dikkat etmeden programlar düzenleyenlerin maksadı milletin önünü açmak değil, sosyal ve siyasal kaos oluşturmaktır. Bunların diğer bir maksadı ise konuşmacıları ajite ederek, toplumun huzurunu bozmaktır.
​Çünkü bu nevi kanallar, gördüğümüz kadarıyla, ayrıştırıcı, ötekileştirici yayınlarıyla milletin bütünlüğünü bozmaktadırlar.

Mehmet Akif der ki;
​Şarka bakmaz, garbı bilmez görgüden yok payesi
​Bir kızarmaz yüz, bir yaşarmaz göz, bütün sermayesi

​Ayrıca bunlar milletimize faydalı bilgiler aktarmak yerine, milletin etik ve estetik değerlerini de bozmaktadırlar. Ukalaca ve bilgisizce, bir nevi milletle dalga geçmektedirler. Böylece ülkemizin, her açıdan kaosa düşmesine zemin hazırlamaktadırlar.
​Çünkü seyrettiğimiz ve çoğunluğu ihtiva eden konuşmacıların seviyesi nasırlaşmış olduğundan, millete verebilecekleri tek şey kavga ve gürültüden ibarettir. Diğer taraftan bunların tutumu, milletimizin büyükçe bir bölümünü siyaseten mankurtlaştırmaktadır. Bu hal kültürel yozlaşmaya sebebiyet vermektedir. Bunun üzerine siyasi taassup da eklenince sonuç gün geçtikçe daha da vahimleşmektedir.

​Günümüzde basın ve iletişim vasıtaları tarafgirane hareket ettikleri için gerçekler göz ardı edilmektedir. Sebebi ise düzencilerin menfaatlerini korumaktır, yoksa milleti enforme etmek değildir.

​Önemli olan sağlam bilgiye ulaşmak için milletimizi yönlendirmektir. Seyrettiğimiz programlar ise bilgiden uzaklaştırıcı ve bölücülüğü körüklemektedir. Bugün eski panelistlerin kültür zenginliğini, edebini de mevcutlarda görmemekteyiz. Bundan da millet olarak üzüntü duymaktayız.

​Zira geçmişte liderlerin, akademisyenlerin, kalemşörlerin konuşmaları, yazmaları son derece doyurucu idi. Konuşmacıların muhataplarına bakışı son derece edebane idi. Birbirinin sözünü kesmez, dinleme nezaketini eksik etmezlerdi ve millete örnek olmaya çalışırlardı. Böylece dinleyiciler de yapılan konuşmalardan müstefit olurdu. Bunlar gerçek dışı konuşmaz, fikrin, zikrin gelişmesinin önünü açarlardı. Yanlış ve eksik konuşmayı ayıp sayarlardı.

Zira Kaygusuz Abdal der ki;
Edeb gerektir kula / Ta işi temiz ola
Edepsiz girme yola / Var edeb öğren edeb

​Bugün ise yapılan programların büyük çoğunluğunda ifade etmeye çalıştığımız hassasiyetin zerresi yoktur. Konuşmalar argo, davranışlar külhanvari, avaz gürültüsü berdevamdır. Bu görüntüler asap bozucudur. Moderatörler de bir başka âlem. Bilgisizce bir anlayış içinde ve siyasi rüzgâra göre yönetmeyi tercih ettiklerini görüyoruz. Bunun milleti uyutmak ve uyuşturmaktan öte bir faydası yoktur.

​Onun için:
• Milletimiz bilgi yozlaşmasına sebebiyet veren bu tarz programları dinlememeli, seyretmemeli, hatta protesto etmeli, böylece hem panelistleri, hem de moderatörleri hizaya getirmelidir.
• Bilgi yoksunu panelistleri konuşturan ve onları kavgaya tutuşturan TV’lerin ekranları protesto edilmelidir.
• Milletin asabını bozucu kavgaları ve gürültüleri sergileyen konuşmacıların ekranlardan uzak tutulması için, TV sahiplerine mesajlar gönderilmelidir.

Neyzen Tevfik der ki;
Ehl-i irfan meclisinde ne gezer şu hergele
Tut kolundan at dışarı, çek kapıyı sürgüle
Bunlar için ayrıca denir ki;
​Bir yol bulur kendine dere tepe düz gider
​Nice yüzlere bakıp, o yine yüzsüz gider.
​Bir insan ki unutmuş, utanıp sıkılmayı;
​Sığır gelmiş dünyaya, dünyadan öküz gider.

​TV kanallarımızın birçoğunda, edebe ve ahlaka mugayir konuşmaların yapıldığı cümlenin malumudur. Bunların edeb dışı davranış ve konuşmalarını bizlere aktaran TV sahiplerine, etik ve estetik değerlerimizin yozlaşmasına sebebiyet verdikleri için, hakkımızı asla helal etmiyoruz.

​Ayrıca moderatör gibi geçinenleri ve konuşmacı olarak katılanların birçoğunu da yaptıkları konuşmalardan dolayı milletimiz yürekten tel’in etmektedir.

​Bilgisiz, tecrübesiz aynı zamanda son derece nadan olan bu insanların bize verebileceği hiçbir şey yok, asabımızı bozmaktan gayrı.

​Hele hele yandaş televizyonların ve gazetecilerin vicdan azabını artıran anormal görüntülerinden bıkmış durumdayız. Bunların büyük bir çoğunluğu himmete muhtaçtır. Birikimleri yoktur. Sadece kavga ve gürültü çıkarmak için, toplumun sabır taşını çatlatmak için işbaşı yaptıklarını da biliyoruz. Millete ve yeni nesle yazık ediyorsunuz, yazık…  

​Selam doğru yola uyanlara olsun. (Taha/47). Cağaloğlu – 03.02.2020

​​​​İsmail MÜFTÜOĞLU

Editör: TE Bilisim