Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Edirne Müzesi Müdürlüğü fotoğraf, resim ve satranç yarışmasında derece alan öğrencileri ödüllendirdi. Genç nesillerin müzelere ilgisini artırmak amacıyla Dünya Müzeler çeşitli yarışmalar düzenlendi.

    İlkokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen fotoğraf, resim yarışması ve satranç turnuvasına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Başarılı olan öğrenciler için Edirne Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi’nde ödül töreni düzenlendi.

    Törene Edirne Vali Yardımcısı Salih Altınok, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, çok sayıda öğrenci, öğrenci velisi ve öğretmen katıldı.

    Edirne Müzesi Müdürü Hasan Karakaya, müzelerin bir eğitim kurumu olduğunu belirterek bu mekanların çocuklarda yaratıcı fikirlerin oluşmasına, kültür ve sanatın gelişmesine katkı sağladığını söyledi. Yarışmalarda gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Karakaya, Müzeler günü etkinlerine destek veren Trakya Yağ Sanayi Olin Edirne Genel Müdürü Mehmet Edip Ağaoğulları’na ve çocuklara hafta boyunca dağıtılacak boyama kitabını hazırlayan Serhat Koleji Resim öğretmeni Selda Çiroz’a teşekkür etti.

    Müzeler Günü dolayısıyla yapılan yarışmalarda derece alan öğrencilerin ödüllerini Vali Yardımcısı ve kurumların il müdürleri tarafından verildi. Ödül törenin ardından öğrencilerin birbirinden özel fotoğraf ve resimlerinin bulunduğu sergi gezildi.

Editör: TE Bilisim