Başkan Barış Gündoğdu'nun Açılış Konuşması şöyleydi ; 

3 Mayıs Türk tarihinde mukaddes bir günün nişanesidir. 
Kurtuluş savaşı vermiş bir millet olarak üzerinden çok geçmeden yabancı ideolojilere karşı koymuş olduğu milli bir uyanış ülküsüdür. 
Bu uyanış kolay olmamış, Tabi oldukları dava konusu Türk devletin kuruluş değerinin içinde yer almış olan Milliyetçilik mefhumuna müdahil olduklarından dolayı olmuştur. 

OCBX4912.JPG

Mahkeme savunmasında “bizi suçlayacaksanız Turancı olmamaktan suçlayınız; böylesi daha mantıklı olur” sözleri mahkeme konusunun aciz halde olduğunu göstermektedir.

Bu da yetmemiş Türk Milliyetçiliği, “öz vatanında garipsin, öz vatanında parya” şiirinde olduğu gibi Tabutluklara ve zindanlara atılmaya çalışılmış fakat dağları yırtmış ve enginlere sığmayışını tüm cihana göstermiştir. 

IGEB6224.JPG


Nihal Atsızın söylediği üzere duygu alanından çıkamayan Türk Milliyetçiliği, ilk defa Türkiyeyi saracak ve Dünyayı Etkisi Altına alacak bir hareket olmuştur. Bu hareket, küresel odaklara, Komünist taraflara karşı Türkün bağrından çıkan bir haykırış olmuştur. Başbuğ Alparslan Türkeş Bey, Nihal Atsız Bey ve diğer 22 arkadaşları ile beraber Türk Milliyetçiliğin Var oluşunun harekete dönüşme devinimine katkı sağlamışlardır. 

Büyüklerimizin bu katkıları Milliyetçilerin, 3 Mayısı Türkçülük ve Milliyetçilik günü olarak kutlamasına vesile olmuştur . 

TRT SANATÇISI BÜNYAMİN AKSUNGUR'A ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN BARIŞ GÜNDOĞDU VE ARDA GIDA SAHİBİ SAMİ ARDA VERDİ . 

Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
AOJM4897.JPG
Sami Arda Ödülün Ardından Edirne Ülkü Ocakları Başkanı Gündoğdu'ya  Ve Bünyamin Aksungur'a Teşekkür etti .

Editör: TE Bilisim