Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
 Edirne Ülkü Ocakları Devecihan Kültür Merkezinde Her Bizansa Bir Fatih adlı tiyatro gösterisini gerçekleşti. Gösteriye Edirne halkı tarafından da büyük bir katılım sağlandı. Programın Bitişinde İse Ülkü Ocakları şubesi tarafından il binasında iftar verildi .

Edirne Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Salih Zileli Tiyatro Açılışında Basın Açıklamasında Bulundu;

Bizlerin bu akşam burada muhabbet ile buluşmasına sebep  ve Peygamber efendimiz Muhammed Mustafa’nın övgüsüne mahzar olan İstanbulun fethinin 566. Sene-i devriyesi kutlu  olsun. 
Bu fetih bir çok mukaddesatı içinde barındırsa da bir özelliği bilahare biz Edirne ahalisine daha da yakın gelmektedir. 88 yıl Başkentlik yapan serhat şehri Edirne, 1453 yılıyla başlayan kuşatmaların başarıya ulaşmask sonucu Üç Hilalli bayrak İstanbul surlarına dikilmiş ve görevini İstanbul’a iade etmiştir.
Bu süreç kolay olmamıştır, Fetih kolay değildir, Fetih için Türkler uzun yıllar bir Fatihi ve Peygamberin övgüsüne mahzar olabilmek için canından kolayca  vazgeçebilen yürekleri beklemiştir. Fetih sadece bir galibiyet değildir, kafirin kalbini delen ok; Türk milletinin tarihine altın harflerle yazılan bir istiklal ve istikbal umudu olmuştur. Bu istiklal ve istikbal umudu yalnızca Türklerin hayatında yer etmemiştir, özellikle fethin bir medeniyet getirdiği tartışılamazdır çünkü yağma olmamıştır, kimsenin dini haklarına el sürülmemiştir dolayısıyla uzun yıllar  gayri-müslüm tebaaya dahi umut ışığı olmuştur. Türk görüldüğü üzere beklenendir, özlenendir. Bu millet her daim fetih ruhunu içinde barındırarak Dünyanın imrenerek baktığı bu güzel meleketi kıyamete kadar koruyacak ve mazlumların umut ışığı olmaya devam edecektir.
Fetih ve Medeniyetin sadece kılıçla olamayacağını gösteren fethi anlayabilmek ve daha iyi idrak edebilmek adına Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu tiyatroya hoşgeldiniz... dedi . 

Editör: TE Bilisim