Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Körfez Dershaneleri, Ege Bölgesi'nin en başarılı 11. sınıf öğrencilerini Gediz ve Antalya Üniversitesi'nde yarıştırdı. İzmir Gediz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen YGS deneme sınavı öncesi, İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Denizli, Burdur, Muğla ve Antalya’daki 11. sınıflarında okuyan en başarılı 800 öğrenci seçildi. Körfez’in deneme sınavlarına katılan veya okullarında dereceleri bulunan öğrencilere dershane tarafından davetiye gönderildi. Evlerinden alınarak İzmir ve Antalya’ya ücretsiz ulaşım imkanlarından yararlanarak Gediz Üniversitesi'ne 500, Antalya Üniversitesi'ne ise 300 öğrenci götürüldü. Burada öğrencilere aynı anda YGS formatında 160 dakikalık, 160 soru yöneltildi. Sınav sonunda ise dereceye giren 8 öğrenciye çeyrek altınla ödüllendirildi.

    Sınav organizasyonuyla ilgili bilgi veren Körfez Dershaneleri Eğitim Koordinatörü İsa Olgun, “Bu sınavla öğrencilerimize başarının düzenli ve sistemli bir çalışmanın sonucu olduğunu göstermek istedik. Ayrıca rekabet ortamının başarıyı ve kaliteyi artırdığını düşündüğümüz için bölgenin en iyi öğrencilerini bir araya getirdik. Bu başarılı öğrencilerin hem yarışmalarını hem de tanışıp kaynaşmalarını istedik. Başarının bir hedef ve ufuk işi olduğunu düşündüğümüz için öğrencilerin motivasyonuna katkı amacıyla sınav için Ege Bölgesi'nin en iyi kampüsü ve imkanına sahip İzmir Gediz Üniversitesi ile Uluslararası Antalya Üniversitesi'ni tercih ettik.” dedi.

    Sınavdan sonra yapılan ödül töreniyle başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi. Körfez Dershaneleri Derece Grupları Koordinatörü İsmail Poyraz, öğrencilere seminer vererek başarıya giden yolları anlattı. Poyraz, başarının tesadüf eseri olmadığını bilinçli düzenli ve zamana yayılmış bir çalışmanın başarıyı getireceğini kaydetti. İsmail Poyraz, başarılı olan Türkiye dereceleri yapmış öğrencilerden örnekler vererek başarının uzun soluklu ve planlı programlı bir çalışmayla ve öğrenciye yol gösterecek iyi bir danışmanla gelebileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim