‘Türkiye Yüzyılı’ ‘Türkiye Yüzyılı’
Okullarda getirilen kıyafet serbestliği yönetmeliğinde dışarıda bırakılan öğretmenler, tepkilerini derslere sivil kıyafetle girerek gösterdi.

Yapılan uygulamanın ayrımcılık olduğunu ifade eden Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, “Öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliği değişmiş, tek tipçilikten vazgeçilmiş, öğretmen adaylarına staj dönemlerinde serbest kıyafetle okula gitme hakları iade edilmişken, eğitim çalışanlarının saçıyla, bıyığıyla, ense tıraşıyla, favorisiyle, pantolonunun kumaşıyla ilgilenilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz.” diye konuştu.

Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olduklarını belirten Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, ülke genelinde sivil itaatsizlik göstererek işe ve derslere serbest kıyafetle gideceklerini söyledi.

Devlet memurlarına üniformalı asker muamelesi yapıldığını kaydeden Altınkaynak, “Ense tıraşı, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu ile ilgilenen, çalışanların kot ve benzeri pantolon giyemeyeceği hükmünü içeren, inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara başörtüsü yasağı getiren darbe döneminin ürünü, çağdışı yönetmeliği tanımıyoruz.” diye konuştu.

Öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliği değiştiğini hatırlatan Altınkaynak, öğretmenlere uygulanan bu yönetmeliğin de değişmesi gerektiğini söyledi. Altınkaynak şöyle devam etti: “ Biz eğitim çalışanları olarak, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik’in acilen değiştirilmesini, kamuda çalışan kadınlara başı açık olacak şeklinde dayatma yapılmamasını, Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesine (CEDAW) aykırı olan başörtüsü yasağının tamamen kaldırılmasını, çalışanlar olarak ne giydiğimizle değil, ne ürettiğimizle ilgilenilmesini istiyoruz. Şimdi yönetmeliği yok sayıyor, okullarımıza serbest kıyafetle giriyoruz.”

Editör: TE Bilisim