Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Bitlis’te Eğitim-Sen şubesine 3 dönem başkanlık yapan Eğitim-Sen Bitlis Şube Genel Sekreteri ve aynı zamanda kamu çalışanı öğretmen Kemal Gültekin’in bilgisi dışında AKP’ye üye yapıldığı ortaya çıktı.

Sendika başkanlığı görevini yürüttüğü sırada yaptığı bir basın açıklamasında 'AKP' ismini zikrettiği için hakkında soruşturma açılan Eğitim-Sen Bitlis Şube Genel Sekreteri ve aynı zamanda öğretmen olan Kemal Gültekin’in AKP’ye üye yapıldığı anlaşıldı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan “Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar” maddesine rağmen anayasal suç işlenerek devlet memuru öğretmen olan Kemal Gültekin’in görev yapmadığı ve ikamet etmediği Bitlis’in Hizan ilçesinde 2007 yılından bu yana AKP’ye üye yapıldığı belirlendi.

Sendika üyesi bir arkadaşının durumunu öğrendikten sonra hiç ihtimal vermeden kendi üyeliğiyle ilgili sorgulama yapmak için girdiği e-devlet sitesinde sorgulama yaptığını belirten Kemal Gültekin, sorgulama sonucunda 2007’den beri AKP Bitlis Hizan İlçe Teşkilatında aktif üye olduğunu gördüğünü anlattı. 40 yıl kalsa AKP’ye zıt ve ters çizgide bulunan bir sendika yöneticisi olarak kendisinin AKP’ye üye yapılabileceğinin aklına gelemeyeceğini ifade eden Gültekin, olaya tepki göstererek, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Üye yapıldığı dönemde kendisinin Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanlığı görevini yürüttüğünü ve hatta o dönemde yaptığı bir basın açıklamasında 'AKP' ifadesini kullandığı için hakkında soruşturma açıldığını kaydeden Gültekin, “Bir tarafta 'AKP' dediğim için hakkımda soruşturma açılırken, diğer yandan bilgim dışında Hizan İlçe Teşkilatına üye yapılmışım. Kim neden ve nasıl böyle bir şey yapmış bilmiyorum. Ancak ben bir devlet memuru öğretmenim. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan 'Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar' maddesine rağmen anayasal suç işlenerek beni bilgim ve isteğim dışında fikir olarak aramıza uçurumlar olan bir siyasi partiye üye yapmışlar. Dolayısıyla burada şu anda çok büyük bir suç işlenmiş durumda. Ben ne olursa olsun bu işin peşini bırakmayarak, ilgili kişilerin cezalandırılması için tüm hukuki haklarımı kullanacağım.” dedi.

AKP teşkilatlarının yakınından dahi geçmediğini ifade eden Gültekin, "Kendi isteğimle AKP’ye üye olmam imkânsız. Bugün bunu yapanlar seçimlerde de her türlü hileyi yapar. Bunun organize bir şekilde yapıldığını düşünüyorum." açıklamasında bulundu. Durumu öğrendikten sonra üyelikten çıkma için girişimlerde bulunduğunu ve konuyla ilgili Bitlis Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirten Gültekin, diğer arkadaşlarını da uyararak, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.




Editör: TE Bilisim