İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyette bulunan Bandırma Eğitimciler Derneği'nin (BANED) girişimiyle ilçenin ilk okuma salonu hizmete açıldı. Yeni Ümit Eğitim Merkezi adıyla açılan merkezde 211 öğrenciye gönüllü öğretmenler tarafından kurs veriliyor. Merkezin açılışında konuşan Kaymakam Ali Mantı, Kuranı Kerim'in ilk emrinin ‘oku’ olduğunu belirterek, "Her şey er geç aslına rücu der. Ufuk tefek sapmalar olsa da milletimiz bu sapmaları en kısa zamanda telafi edip yoluna devam edecektir. Bunun da yolu eğitimden geçer. Eğitime zerre kadar her kimin katkısı varsa onların ellerinden öperiz." dedi.

Bandırma 100. Mahallesi'nde bulanan Yeni Ümit Eğitim Merkezi'nde 3 adet sınıf, bir toplantı, 2 adet oturma ve dinlenme salonu bulunuyor. 2 katlı binada ayrıca sosyal aktivitelerin olacağı bir salon da olacak. Ayrıca öğrencilerin boş vakitlerini geçirebilecekleri sinema salonu, bilardo masası, bilgisayar odası ve masa tenisi olacak. Merkezde öğrencilere sosyal içerikli kurslar da verilecek.

    Yeni Ümit Eğitim Merkezi'nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Kaymakam Ali Mantı, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, İlçe Müftüsü Cahit Çetin, BANED Başkanı Mesut Kaplan, Berk Eğitim Kurumları Genel Müdürü Arif Karanfil, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan BANED Başkanı Kaplan, derneğin kurulduğu günden buyana eğitim faaliyetleriyle ilçenin eğitim hizmetlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

    Belediye Başkanı Pekel, eğitimin her şeyin başı aynı zamanda sonu olduğuna işaret etti. Eğitime gereken önemi vermeyen toplumların geriye gittiklerini ifade eden Pekel, "Özellikle sınava odaklı eğitim sisteminde çocuklarımız, bir yarış atı gibi dershaneden okula bu yarışın içinde yer alıyor. Bu hizmeti çok önemsiyorum. Bu çocuklarımızla birlikte olma, sosyal yönlerini geliştirme noktasında yardım etme bana göre sevapların en büyüğüdür. Bu konuda emeği geçen kim varsa teşekkür ediyorum. Bu kurumların yaygınlaşması gerekiyor. Fiziki sorunların çözümü için herkesin bu güzel harekete katkı sunması lazım. İnşallah bu müessese Bandırma eğitimine ve bölgeye hayırlı olur." diye konuştu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan ise konuşmasında milli, manevi, ahlaki ve dini anlamda eğitim veren herkese katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirterek, şöyle devam etti: "Kız çocuklarını farklı sebeplerden dolayı bugüne kadar okutmamışız. Bunların hepsi aşılmış. Kız çocukları lütfen okuyun. Bize diyorlar ki kadınlar çalışmaz. İlk Müslüman olan Hz. Hatice validemiz, dünyanın en büyük nakliyecisiydi. Peygamber efendimizin eşi bile çalışmışsa siz neden çalışmayacaksınız? Bugüne kadar bizi afyon gibi uyutmuşlar. Artık biz uyandık, siz de uyandınız. İnsan gibi bu topluma faydalı şeyleri yapın ki bu toplum yükselsin."

Kaymakam Mantı, böyle güzel bir müesseseyi Bandırma'ya kazandırdığı için BANED yöneticilerine ve velilere teşekkür etti. "Söylemden ziyade eylem önemlidir." diyen Kaymakam Mantı, "Kişinin sözü değil yaptığı önemlidir. Bu ilahi bir emirdir. Kişi ancak bilmekle bir erdem ve mertebeye ulaşır. Bizim kitabımızın ilk emri niye oku? Allah'ın bunda bir muradı var. Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Kuranı Kerim'de diyor ki, 'Bu kitap size bir öğüt ve anlama üzerine gönderilmiştir.' Kuranı Kerim öğüt ve anlama kitabıdır. Anlamak ve anlamlandırmak için bilmek lazım. Bilmeyenler konuşur, bilenler yürür ve iş yapar.

İnşallah birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik ortamında ülkemiz dünyanın en güzel ülkesi olarak hak ettiği yere gelecektir. Her şey er geç aslına rücu der. Ufuk tefek sapmalar olsa da milletimiz bu sapmaları en kısa zamanda telafi edip yoluna devam edecektir. Bunun da yolu eğitimden geçer. Eğitimi her kim yapıyorsa ve veriyorsa teşekkür ediyoruz. Özellikle çok zor olan kısmını yani maddi kısmını telafi eden insanlara minnet duyuyoruz. Aynı zamanda ülkemizde eğitimi zerre kadar her kimin katkısı varsa onların ellerinden öperiz. Bu eğitim yuvamızın sadece burada kalmamasını, örnek olmasını ve yaygınlaşmasını bekliyoruz. Bu kurumlara maddi manevi katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Mantı, Yeni Ümit Eğitim Merkezi'nin açılmasında katkıda bulunan hayırsever vatandaşlara plaket verdi. İlçe Müftüsü Cahit Çetin'in yaptığı duanın ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Sınıfları gezen protokol üyeleri, öğrencilerle aynı sıraya oturup sohbet etti.

Editör: TE Bilisim