İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Edirne’de, eski yapıların yıkımı sonrasında ortaya çıkan demir ve ahşap malzemeler, ihtiyaç sahibi romanlar için gelir kapısı oluyor.

Şehrin herhangi bir yerinde yapılacak yıkımı bir şekilde haber alan romanlar, yakınlarını da haberdar ederek kısa süre içerisinde alana ulaşıyor. At arabası, balyoz ve makas gibi malzemelerle hazırlıklı bir şekilde alana gelen vatandaşlar, yıkımın bir an önce bitmesini bekliyor.

Yıkım alanında toplanan insanlar arasında rekabet yaşanıyor. Demir ve ahşap malzemeleri isteyen romanlar, iş makinalarının çalışmasına aldırış etmeden hayatlarını tehlikeye atıyor, polis ekipleri ise önlemeye çalışıyor. Son yıkım, Abdurrahman Mahallesi Tarlakapı Caddesi civarında gerçekleşti. 3 katlı eski binanın yıkımı için iş makinaları çalışmaya başladı. Haberi alan roman kadın ve erkekler alana akın etti. Balyoz ve kesicilerini alarak alana hazırlıklı gelen çok sayıda vatandaş, iş makinasının durmasıyla birlikte yıkım alanına hücum etti. Binanın demir ve tahta malzemeleri betondan ayıklanarak, at arabalarına taşındı. Hurdasını en fazla 50 kuruşa sattığı öğrenilen vatandaşlar, günü kârlı kapatmanın sevincini yaşadı.

Editör: TE Bilisim