Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde düzenlenen operasyonda tuzaklanmış el yapımı patlayıcıyı fark eden güvenlik güçlerinin dikkati olası bir faciayı önledi.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı tarafından 22 Haziran 2016 tarihinde Karakoçan ilçesine bağlı Çavuşyolu köyü kırsalında gerçekleştirilen Şehit J. Er Süleyman Akın 9 operasyonu kapsamında 2 terörist öldürülmüştü. Arazide yapılan güvenlik taramasında tüpünden yapılarak yola yerleştirilen patlayıcı tespit edildi. Patlayıcılar kontrollü bir şekilde imha edildi.

Konu ile ilgili Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Elazığ İl Jandarma Komutanlığı tarafından 22 Haziran 2016 tarihinde Elazığ ili Karakoçan ilçesi Çavuşyolu Köyü kırsalında gerçekleştirilen Şehit J.Er Süleyman Akın-9 operasyonu sonucu 2 bölücü terör örgütü mensubu silahları ile birlikte ele geçirilmiştir.Operasyonun devamında Elazığ İl J.K.lığı Patlayıcı Madde İmha Timi ve bomba arama köpeklerinin katılımıyla 23 Haziran 2016 tarihinde Karakoçan - Çavuşyolu Köyü yolunda yapılan mayın/EYP araması neticesinde 2 mutfak tüpünden yapılarak yola yerleştirilmiş ve karayolu üzerindeki kabloları zift kullanmak suretiyle gizlenmiş 1 EYP düzeneği ile birlikte daha sonra kullanılmak üzere 3 mutfak tüpünden yapılarak araziye gizlenen 1 EYP düzeneği daha tespit edilmiş ve düzenekler yola zarar vermeyecek şekilde kontrollü bir biçimde imha edilmiştir.”
Cihan

Editör: TE Bilisim