İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Küçükçekmece Atatürk Mahallesi’nde 15 gündür devam eden arıza nedeniyle elektriksiz kalan esnaf kepenk indirdi. Günlerdir süren elektrik kesintisine esnaflar tepki gösterdi. Üretim yapamayan esnaf çareyi kepenk indirmede buldu.

İkitelli Caddesi’nde yaşanan elektrik arızası 15 gündür giderilemiyor. Esnafın tüm başvuru ve ihbarları ise netice vermiyor. İkitelli Caddesi esnafı, çok zor durumda kaldıklarını ve iş yapamaz duruma geldiklerini söylüyor. Esnaf BEDAŞ’ı, yaşadıkları büyük mağduriyet karşısında yardımcı olmamakla suçluyor..

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan cadde esnafı, günlerdir zor durumda olduklarını ve maddi sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Esnaf, elektrik faturası parasını zamanında almayı ihmal etmeyen BEDAŞ’ı günlerdir yaşadıkları elektrik kesintisine duyarsız kalmakla eleştirdi.

Mobilya işletmecisi Murat Ali Can, sorunun çözülmemesinden yakındı. Can, “Yaklaşık 20 gün önce elektriğimizde arıza söz konusu oldu. Her vatandaş gibi biz de 186 arıza bölümünü aradık. Gerekli kayıtları bildirdik. Problemin çözülmesi için bekliyoruz. Mütemadiyen her gün 3 sefer buradaki esnaf arkadaşlarla bitlikte aramamıza rağmen bizim arıza kayıtlarımızla ilgili bir şey yapılmadı. Ses kayıtlarını dinlemekten bıktık. En sonunda esnaf arkadaşlarımız umudu kesti. Şu anda dükkanlarını kapatıp giden esnaf arkadaşlarımız var. Biz de burada işletme olarak imalat yapıyoruz. Düğün müşterilerimiz var. Düğünü olup da bizden ürün bekleyen insanlara mahcubiyet yaşıyoruz.” dedi.

‘NOTERDE İŞLEM YAPILAMIYOR’

Bu arada, İkitelli’deki kesintiden en çok etkilenenlerden biri de Bakırköy 29. Noter’i oldu. Çalışanlar gelen müşterileri geri göndermek zorunda kaldı. Kimi çalışanlar ise evrak kontrollerini seyyar lamba yardımıyla yapabildi. Noter binasında ek kabloların çekildiği ve kablolara ayakların takılmaması için üzerlerine karton kutular konulduğu görüldü. Noter yetkililerinden İsa Şahin, “Şu anda hiç çalışma imkanımız yok. 3 haftadır zor çalışıyorduk şimdi hiç çalışamıyoruz. Gelen müşterileri başka yere gönderiyoruz. Burası noter yani resmi işlemleri insanlar yapamıyor. İnsanlarda mağdur kalıyor burada.” diye konuştu.

Oto ve halı yıkma işletmecisi Murat Yalçın ise. 15 gündür elektriğin olmadığını söyledi. Yalçın, “Elektrik olmayınca işimiz de olmuyor. Bunun eleman maaşı var. Elektrik günü geldiği zaman faturayı kesiyorlar. Kestikleri zamanda günü gününe parasını istiyorlar. Bunu yatıran bir vatandaş olarak, vergimizi düzenli yatırdığımıza göre hizmet alamıyoruz. Evimize götürecek hiç bir şey yok. Ne yapacağız şimdi. 15 gündür arıyoruz her aradığımızda 3 saat sonra vereceğiz’ diyorlar.” ifadelerini kullandı.

'GÜN IŞIĞI OLMADAN ÇALIŞAMIYORUZ'

Mağdur esnaflardan Serdar Ekici de, “Biz günü gününe faturalarımızı ödüyoruz. Onlara sıkıntı yaşatmıyoruz. Ama biz aşağı yukarı bir aydır mağduruz. Elektriğimiz yok. Hiçbir şekilde çalışamıyoruz. Akşam 17.00’da dükkanı kapatıyoruz. Gün ışığı olmadan çalışamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Esnaflardan İsmet Ceylan da, çok mağdur olduklarını ve gelen araçların LPG ayarlarını yapamadıklarını söyledi. Ceylan, “Elektrik elimiz ayağımız. Elektrik olmayınca hiçbir şey yapamıyoruz. Mağduruz. Fatura geliyor 350 TL ama elektrik yok. İlgilenen yok. Arıyoruz düşmüyor. Hiçbir yetkili yok. Gelen giden yok. Arayan soran yok öldük mü kaldık mı diye. İstanbul’un göbeğinde elektriğimiz yok. Var mı böyle şey?” diye tepkisini dile getirdi.

Oto döşeme işi yapan esnaftan Cevat Akyol ise, “Oto döşeme işi yapıyoruz. Yaklaşık 1 aydır mağduruz. Elektriğimiz olmadığı için çalışamıyoruz. Kiramız var; ödeyemiyoruz.” dedi.

Egzoz tamircisi Alper Albayrak da, “Yaklaşık 1 aydır elektriğimiz yok. Ev kira, dükkan kira. Gelen müşteriyi yolluyoruz. Toptancıdan egzoz aldık onların borçlarını ödeyemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaporta tamircisi Hamit Çakır ise ”Elektrik olmayınca iş yapamıyoruz. Arabalarımızı sağ sola götürüyoruz. Kompresörümüz çalışmıyor. Mağdur durumda kalıyoruz. Buranın kirası 3 bin TL bunu kazanırsak vereceğiz kazanamazsak nasıl verelim?” şeklinde sitem etti.

Editör: TE Bilisim