Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şube Başkanı Ebru Akgün Yalçın, elektrik santrallerin bir anda devreden çıkmasının ve tekrar devreye alınmasının peyderpey gelişebilecek bir süreç olduğunu bir anda aniden gelemeyeceğini, bölge bölge geleceğini söyledi. Yalçın, "Bizim öngörülerimize göre 7-8 saatten önce bu elektrik kesintisinin tamamlanmayacağı yönünde hatta daha da uzun sürebilir.’’ dedi.

Ebru Akgün Yalçın, elektrik kesintilerini Cihan Haber Ajansı'na değerlendirdi. Ebru Akgün Yalçın, tüm Türkiye’de yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak arıza kaynağının hala netleşmediğini, elektrik mühendislerinin yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti: "Arıza kaynağı hala netleşebilmiş değil. Buna ilişkin herhangi bir bilgi yok. Bir anda bütün santrallerin çökmüş olması ciddi bir problem. Trakya bölgesinden elektriklerin geldiği haberleri geliyor bize. Oraya elektrik gelebilir çünkü orası yalıtılmış bir bölge başka yerlerden de beslenebilir orası. Ama santrallerin bir anda devreden çıkması ve tekrar devreye alınması peyderpey gelişebilecek bir süreç yani bir anda elektriklerimiz aniden gelemeyecek, bölge bölge gelecek. Yükleri dengeli bir şekilde verecekler. Meslektaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar sorunun kaynağına ilişkin herhangi bir şey tespit edilebilmiş değil henüz. Bizim öngörülerimize göre 7-8 saatten önce bu elektrik kesintisinin tamamlanmayacağı yönünde hatta daha da uzun sürebilir. Özelleştirme politikalarının da geldiği son noktadır diye düşünüyorum. 15 yılıdır yaşamadık diye bir açıklama yapmışlar yetkililer ama 2007 yılında da buna benzer bir şey yaşamıştık. Bugün hali hazırda mecliste elektrik piyasası kanunun görüşülmesi söz konusuydu. Kayıp kaçaklardan tutun da vesaire bununla ilişkili de süreç gidiyor bu planlamada da enerji arzının tamamen çöktüğünün ve bu elektrik kesintisi başımıza nelerin geleceğinin bir habercisi olarak değerlendirebilir."

Editör: TE Bilisim