DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Kocaeli, İstanbul, Van ve Hakkari'de düzenlenen operasyonlarda, 76 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 26 şüpheliden 19’u tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, farklı tarihlerde yaptıkları operasyonların başlangıcında, bir grubun Hakkari’den İstanbul’a uyuşturucu sevkiyatı yapacağı yönünde ihbar alınca, grubu takibe aldı. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilere yönelik düzenlenen ilk operasyonda M.S.K. ve N.K. isimli şahıslardan 12,5 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Şahıslar sevk edildiği adli merciler tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Grup üyelerinden olan S.Ç.'nin İstanbul’daki evinde arama yapan ekipler, holün lambiri kaplı tavan arasında 18 kilogram eroin maddesi daha ele geçirdi. Gözaltına alınan S.Ç. de tutuklandı.        Grubun diğer üyesi olan S.T.'nin uyuşturucu madde sevkiyatı yapacağı yönünde duyum alan ekipler, şahsı da takibe aldı. S.T.'nin beraberinde götürdüğü Hakkari’nin meşhur lale tablosu arkasında zulalanmış 12 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan S.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        ELEKTRİK SAYACINDA EROİN

        Farklı bir tarihte yine grup üyesi olan S.K. isimli şahsın, bir kargo şirketine verdiği elektrik sayaçları içinde uyuşturucu sevkiyatı yapmak istediğini öğrenen narkotik ekipleri, kargo aracını takibe aldı. İzmit sınırları içinde durdurulan kargo aracında yapılan aramada, gönderi paketinde bulunan dijital elektrik sayaçlarının içinden 7 kilogram eroin maddesi çıktı. Yine grup üyesi bir şahıs, Hakkari’den temin ettiği eroin maddesini yolcu otobüsüyle İstanbul’a götürmek isterken polis ekipleri tarafından durduruldu. Şahsın üzerinde yapılan aramada 7 kilogram eroin maddesi ele geçirildi.

        HAKKARİ’DEKİ GRUBA OPERASYON

        Örgüt lideri olduğu öne sürülen İ.I. isimli şahsın temin ettiği eroin maddesini N.B. aracılığı ile yaşı küçük bir çocuğu kullanarak İstanbul’a sevk ettiği yönünde bilgi alan ekipler, İstanbul Beşiktaş’taki eve operasyon düzenledi. Operasyonda 12 kilogram eroin maddesi ele geçirilirken gözaltına alınan L.Ö., H.Ö., N.B. ve M.A. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Grubun Hakkari uzantısı olan üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda ise 8,5 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan S.C. işlemlerinin ardından çıkarıldığı adliyede tutuklandı.

        YAKALANAN ÇETE ÜYELERİNİN ÇOCUKLARINI KAÇIRDILAR

        Düzenlenen operasyonlarda toplam 19 kişi tutuklanırken S.T., N.B., S.T., E.B., S.T., H.K. ve S.K. isimli şahıslar sorgulanmak üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Şahısların tamamının sahte ehliyet ve sahte kimlik kullandıkları belirtilirken eroin sevkiyatı esnasında aile süsü vererek yolculuk yaptıkları tespit edildi.

        Öte yandan firari olarak aranan çete lideri İ.I.’nın PKK ile bağlantılı olduğu ve polis ekipleri tarafından yakalanan uyuşturucu kuryelerinin çocuklarını da kaçırarak aileyi susmakla tehdit ettiği öne sürüldü. Gözaltındaki 7 kişinin işlemlerinin ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne sevk edileceği öğrenilirken polis ekipleri çete lideri ve firari olan şahısların yakalanması için çalışmalara devam ediyor.

Editör: TE Bilisim