Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Adana'nın Feke ilçesinde elektrikli testere ile budama yaparken ağaçtan düşen ve bu sırada burnu kesilen 56 yaşındaki Hasan Hüseyin Dişli, kendi imkanları ile gittiği 5 hastanede burnunu diktiremedi.
Olay Feke’ye bağlı Musalar köyünde meydana geldi. Sabah saatlerinde elektrikli testere ile çıktığı ağacın dallarını budayan Dişli, dengesini kaybederek yere düştü. Bu arada çalışan testere Dişli’nin burnunun bir bölümünü kesti. Yakınları tarafından ilk olarak Feke Devlet Hastanesi'ne götürülen Dişli, hastanede cerrah olmadığı gerekçesi ile Kozan’a gönderildi. Burada ilk olarak özel bir hastaneye götürülen Dişli’ye müdahale edilmeyince Kozan Devlet Hastanesi'ne getirildi. İddiaya göre burada yarasına hiç bakılmayan Dişli bu defa Adana Seyhan Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Buradan da olumsuz yanıt alan yaralı adam akşam saatlerinde Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Burada yarasına pansuman yapan görevliler, dikiş atabilecek doktorun Seyhan Uygulama Hastanesi'nde bulunduğunu söyleyip tekrardan Seyhan Uygulama Hastanesi'ne yönlendirdi. Geceyi bir yakınının yanında geçiren talihsiz adam, ertesi gün burnunda ki bandaj ile gittiği Seyhan Uygulama Hastanesi'ndeki doktorun polikliniği olduğu için dikiş atamayacağını öğrendi. Gezdiği tüm hastanelerden yarasına dikiş attıramayan Hasan Hüseyin Dişli, burnundaki bandaj ile köye düştü.
Yaşadığı duruma tepki gösteren Dişli; “Yaşadığım kaza sonucu burnumun bir bölümü kesildi. Feke, Kozan ve Adana’da 5 hastane gezdim ama yarama bir dikiş attıramadım. Sağlık alanında çok güzel ilerlemeler oldu ama ben burnumda ki kesiği bile diktiremedim. Bazı özel hastaneler 15 bin TL karşılığında dikeceklerini söylediler ama benim ona imkanım yok. Çok üzgünüm, bu halimle köyüme geri dönüyorum.” dedi.
Devletin hastanelerinde tedavi olamadıklarını ve yaralı halde köylerine dönmek zorunda kaldıklarını ifade eden Hasan Hüseyin Dişli’nin eşi Ayşe Dişli ise “Bu nasıl adalet bir hastanede hastaya bakılmaz mı? Madem hastaya bakamayacaklar o doktorların hastanede ki görevi ne? Biz yaralı vaziyette köyümüze geri dönüyoruz. Bu yara nasıl iyileşecek?” diye tepkisini gösterdi.
Yaralı adamı ve eşini Kozan’da misafir eden yakınları da, Dişli ailesinin en yakın yerleşim bölgesine 60 kilometre uzaklıkta bir dağ köyünde yaşadığını, yarasının köy yerinde enfeksiyon kapabileceğini, bu hali ile köye gitmesinin tehlikeli olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim