Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Bu aziz millet, bu büyük devlet böyle saldırılara boyun eğmeyecek. Bilakis bu saldırılar bizim daha çok kenetlenmemizi sağlıyor, terörle mücadele azmimizi daha da artırıyor. Bu mücadeleden son terörist yok edilinceye kadar vazgeçmeyeceğiz" dedi.

JW Marriott Otel'de düzenlenen "Birlikte Konyayız" temalı geleneksel Konyalılar İftar Buluşması programına katılan Elvan, "İnsanlıktan nasibini almamış, hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan teröristler, 41 vatandaşımızı katletti. Bu aziz millet, bu büyük devlet böyle saldırılara boyun eğecek değildir. Bu saldırılar bizim daha çok kenetlenmemizi sağlıyor. Bizim terörle mücadele azmimizi daha da arttırıyor" diye konuştu.

Bu mücadeleden son teröristi de yok edinceye kadar vazgeçilmeyeceğini vurgulayan Elvan, diğer ülkelerden de aynı karalılığı beklediklerini söyledi. Elvan şöyle devam etti:

"Sağ olsunlar hepsi kınadı. Ama kınamak yetmiyor. İcraatta da aynı tavrı göstermek lazım. Zira bu örgütlerin ne dini, ne imanı, ne de ırkı var. Her an her yerde ortaya çıkabilir. Bunlara karşı başarılı olmak için topyekun mücadele şart. Ama birini ayırıp 'bu iyi, diğeri kötü' demek doğru bir yaklaşım değil. Bizim için terör terördür, terörist teröristtir. Bugün bir grubu terörist olarak niteleyip, diğer başka bir grubu terörist olarak nitelememek çok yanlış bir yaklaşımdır. Bu konuda özellikle müttefiklerimizin inşallah önümüzdeki günlerde doğru adımlar atacağına inanıyoruz."

İstanbul'un dışında da bölücü terör örgütünün faaliyetleri olduğunu aktaran Elvan, "Bu çerçevede şehit olan kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu mübarek Ramazan ayında bölücü terör örgütüne karşı mücadele gösteren Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına, emniyet mensuplarına huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Cihan

Editör: TE Bilisim