Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
81 ilden gelen vali eşlerini ağırlayan Emine Erdoğan, Avrupa’da yaşayan yurttaşlara seslenerek, “Anne-babalarını kaybetmiş, kimsesiz kalmış evlatlarımıza, oralarda sahip çıkın. Şefkat ve merhamete muhtaç çocuklarımıza, gurbette ikinci bir gurbet yaşatmayın. Onları farklı inançlara, farklı geleneklere, farklı kültürlere mecbur bırakmayın. Koruyucu aile olma misyonunu, orada sizler de icra edin.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 2012 yılından itibaren himayesinde gerçekleşen Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilden gelen vali eşlerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir öğle yemeği verdi. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, milletvekilleri ve İçişleri Bakanı’nın eşi Gülseren Ala’da katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi’nin alt çalışması olan koruyucu aile projesinin önemine değinerek başladığı konuşmasında, ilk günden bu yana korunmaya muhtaç 4109 çocuğun sıcak bir yuvaya kavuştuğunu söyledi.

Şefkat ve merhamete muhtaç çocukların koruyucu ailelerle buluşmasında köprü vazifesi üstlendikleri için vali eşlerine teşekkür eden Emine Erdoğan, gönüllülüğün anlam ve önemine değindi. Ayrıca koruyucu ailelere özel olarak teşekkür etti. ‘Onlar, küçük yaşta yetim ve öksüz kalmış bir Peygamber’in takipçileri olarak, yetimin halinden anladılar, öksüze, kimsesize kucak açtılar. Mayasında şefkat ve merhamet olan bir medeniyetin varisleri olduklarını, en güzel şekilde ortaya koydular. Sayıları 3354 olan koruyucu ailelerimizin, her birine tek tek teşekkür ediyorum. Ve sayılarının artmasını diliyorum.’ dedi.

Koruyucu aile projesinin sınırları aşmasını arzu ettiğini de belirten Emine Erdoğan, Avrupa’da yaşayan yurttaşlara da seslenerek, “Anne-babalarını kaybetmiş, kimsesiz kalmış evlatlarımıza, oralarda sahip çıkın. Şefkat ve merhamete muhtaç çocuklarımıza, gurbette ikinci bir gurbet yaşatmayın. Onları farklı inançlara, farklı geleneklere, farklı kültürlere mecbur bırakmayın. Koruyucu aile olma misyonunu, orada sizler de icra edin” dedi.

Vali eşlerinden 81 ilde Gönül Elçiliği Projesi kapsamında devletin sıcak elini kimsesizlere uzatmalarını isteyen Erdoğan, “Kimsesiz tek bir çocuğun bile, başı hiç okşanmadan büyümesi, bizim, hepimizin üzerinde ağır bir vebaldir” dedi.

Emine Erdoğan, Milletin Sarayı’nda yapılan bu ilk vali eşleri buluşmasının anısına, ‘Çocuklarımız için seferber olduğumuz gibi, onların gelecekte yaşayacağı çevre, soluyacağı hava için de seferber olalım’ diyerek, yeni bir projenin de ilk adımını attı.

Vali eşlerini, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftasında ‘Bereket Ormanları’ adıyla 81 ilde 100 bin fidan dikerek orman alanı oluşturmaya davet etti. Bu çerçevede davete katılan tüm misafirlere sembolik olarak birer fidan hediye edildi. Emine Erdoğan, ‘Baharı, fidanlarımızı toprakla buluşturarak, geleceğe dair umutlarımızı, toprağın bereketine ekerek karşılayalım. Ormanların getireceği yağmurlar, toprağımızın bereketini artırsın ve bu döngü, çocuklarımızın geleceğini inşa etsin. Yeşilin binbir tonu ülkemizi kuşatsın” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Editör: TE Bilisim