DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Eminönü'nde kira sözleşmeleri dolan balık ekmek tekneleriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Eminönü'nde balık-ekmek satan teknelerin kira sözleşmesi bugün doluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tekne sahipleriyle kira sözleşmelerini yenilemeyeceğini açıklamasıyla birlikte başlayan süreçte yeni gelişme yaşandı. Avukat Mehmet Yıldırım, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne başvurarak karara itiraz etti. Mahkeme, itiraz üzerine yürütmeye durdurma kararı verdi.

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

Eminönü'nde bulunan balıkçıların kira sözleşmesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu "Kimse İstanbul'un herhangi bir köşesinin daimi mülk sahibi değil. İhale yapılacaksa yine şeffaf olur, endişe etmesinler. Balık ekmek lezzeti kalkar mı? Balık ekmek lezzeti her yerde var. Orada da daha gelişerek daha güzel hale gelir" demişti.

İmamoğlu, kira sözleşmesinin dolduğunu hatırlatarak şunları kaydetmişti: "Bugün başka bir tasarruf var. Kimse İstanbul'un herhangi bir köşesinin daimi mülk sahibi değil. İstanbul'un her noktasından İstanbul halkının sağlıklı, mantıklı faydalanması çabası içerisindeyiz. Arkadaşlarım bu anlamda kalıcı, daha düzgün, daha doğru, daha iyi hizmet veren bir süreç tanımlamaya çalışıyorlar. Çok daha mutlu olacaklarını düşünüyorum. Kaldırma diye de bir şey yok. Dün nasıl bir ihaleyle birisi alıyorsa şimdi de belediyenin iştirakleri, kurumları var. İhale yapılacaksa yine şeffaf olur, endişe etmesinler. Böyle bakıyoruz olaya. Balık ekmek lezzeti kalkar mı? Balık ekmek lezzeti her yerde var. Orada da daha gelişerek daha güzel hale gelir."

Editör: TE Bilisim