İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri ile bir araya geldi. Gürkan, demokratik tepkilerin şiddet içermemesi gerektiğini belirterek, bunun eğitim- öğretimin önüne geçmemesini istedi.

Gürkan, Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin davetlisi olarak üniversite kampusu içindeki kafede, konsey üyeleri ve "Yarının Liderleri Kulübü" öğrencileriyle bir araya geldi. Gürkan, buradaki konuşmasında, üniversitelerde güncel olarak yaşanan eylem ve etkinlikler konusunda görüşlerini belirtirken, "Demokratik tepkilerin şiddet içermemesi ve bunun eğitim- öğretimin önüne geçmemesi gerekir." dedi.

Yarının liderleri olan üniversite öğrencilerinin hayatın her alanındaki sosyal sorumluluk projelerinde aktif yer almalarını isteyen Gürkan, üniversitelerde seçmeli sosyal sorumluluk dersleri olabileceğini, bunu alan öğrencinin belirli bir saat projelerde aktif olarak çalışıp, dersin kredisini tamamlayabileceğini dile getirdi. Gürkan, "Bu şekilde birey olarak sosyal sorumluluk bilinci en iyi derecede gelişebilecektir." dedi.

Öğrenci Konseyi'nce yürütülen ‘Yarının Liderleri Projesi’nde yer alan öğrenciler ise Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi'nce uyuşturucu bağımlısı gençleri bağımlılıktan kurtarmak için gerçekleştirilen “Geleceğimiz 20 Genç” projesine destek verdi. Öğrenciler, bu projede yer almak istediklerini belirterek, bağımlı gençleri zaman zaman ziyaret ederek projeye katkı sunacaklarını dile getirdi.

Öğrenciler, Gürkan'a güvenlik ve üniversite öğrencilerinin karşılaştığı sorunlar hakkında talep ve sorunlarını dile getirdi. Çukurova Üniversitesi'ndeki buluşmada, Emniyet Müdürü Gürkan, üniversite öğrencileriyle toplu hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Editör: TE Bilisim