Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, üniversitede öğrencilerle biraraya gelerek emniyetin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel’in öğrencilerle söyleşi programına, Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri de katıldı.

Yüksel yaptığı konuşmada, Nevşehir’in Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden biri olduğunu vurguladı.
Üniversite öğrenci sayısının 10 bini aşarak il merkezindeki nüfusun yüzde 10’una denk geldiğini belirten Yüksel, öğrencilerin okullarına, yurtlarına ve evlerine huzur içerisinde gidip gelebilmeleri için çaba gösterdiklerini söyledi. Emniyet teşkilatı içerisinde görev yapan polislerin yüzde 90’ının üniversite mezunu olduğunu belirten Yüksel, aynı zamanda hizmet içi eğitime de özel önem verdiklerini ifade etti.

Konuşmasının ardından üniversite öğrencilerinden gelen soruları da cevaplayan Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, bir üniversite öğrencisinin “Son 1 ay içerinde üniversite ve TOKi bölgesinde kız öğrencilere yönelik kaçırma olayları dedikodularının olduğunu, bunun gerçek olup olmadığı” şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi: "Evet biz de bu söylentileri duyduk ve yaptığımız araştırmalar, teknik tahkikat sonucu olayın içerisinde olan bir kadın bir erkek şahsa ulaştık. MOBESE kameralarında eve bir araca bir bayanın zorla bindirildiği gözüküyor. Ama biz olayın içindeki şahıslara ulaştığımızda her 2 şahsında 4 yıldır arkadaşlık ettiklerini o gün tartışma yaşadıklarını ailelerinin de bundan haberdar olduğunu söylediler. Şikayetçide olmadılar. Biz ona rağmen gerekli işlemleri yaptık ve dosyayı savcılığa gönderdik. Yani şunu demek istiyorum bize bir şikayet gelmedi ve denildiği gibi tecavüz, birini öldürüp atma olayı yok bunlar dedikodulardan ibarettir.''

Editör: TE Bilisim