Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Emniyet-Sen Genel Başkanı İrfan Çelik, anayasa, yasalar ve anlaşmalarla koruma altına alınan haklardan birinin de kamu çalışanlarının örgütlenme hakkı olduğunu belirterek, sendikalaşma çalışmalarından dolayı kurucu üyelerinin sürgün edildiklerini öne sürdü.

Çelik, Emniyet-Sen Adana İl Temsilciliği'nin açılışındaki konuşmada, 10'uncu il temsilciliğini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Emniyet-Sen'in 12 Kasım 2012 tarihinde 7 üye tarafından kurulduğunu anlatan Çelik, bugüne kadar 4 bin üyeye ulaştıklarına dikkat çekti. Mevcut yasalar ve yenilenen tüm yasalarda amaçlanan hedefin bireylerin temel hak ve özgürlüklerden, adil gelir dağılımına eşit oranda faydalanabilmesi, yaşama hakkı ile çalışma ve ifade özgürlüğünün güvence altına alınarak, mutlu bireyler ve mutlu bir toplum olduğuna dikkat çeken Çelik, "Bu haklar anayasa, uluslararası anlaşmalar, kanunlar, yönetmelikler ve genelgelerle koruma altına alınmıştır. Anayasa, yasalar ve anlaşmalar ile koruma altına alınan haklardan birisi de kamu çalışanlarının örgütlenme hakkıdır." diye konuştu.

Çelik, üye sayılarının işten atılmayı göze alan emniyet çalışanları ile 4 bin olduğunu bildirdi. Örgütlenme konusunda engellemeler yaşadıklarını ileri süren Çelik, "Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet-Sen'in 7 kurucu üyesi ve Adana'daki teşkilatlanmayı gerçekleştirmek üzere yetkilendirilmiş 8 arkadaşımız hakkında 'meslekten çıkartma' talebiyle soruşturma başlatmış ve Adana'daki yetkili 8 Emniyet-Sen temsilcilerinin sürgün tayinler ile yerlerini değiştirmiştir." dedi.

Çelik ve beraberindekiler Emniyet-Sen Adana İl Temsilciliği'nin açılışını yaptı. Etkinliğe Emniyet-Sen Genel Sekreteri Faruk Sezer, diğer yetkililer ile sendika temsilcileri katıldı.

Editör: TE Bilisim