İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
 Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda adliyeye sevk edilen 22 polisten 8'i Sabah saatlerinde serbest bırakılırken 14'ü tutuklanması istemiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilen 14 kişiden 8 polis tutuklandı, 4'ü adli kontrol uygulamasıyla, 6 polis serbest bırakıldı.
SERBEST BIRAKILAN İSİMLER

Tutuklanan emniyet personelinin isimleri şöyle: Mesut Yılmaz, Mehmet Dilaver, Selahattin Engin, Ramazan Olgun Altınışık, Fatih Kırcı, İsmail Torlak, Şeref Bolat ve Ercan Palaz.

ARBADE YAŞANDI

Karar sonrası mahkeme salonunda tutuklanan polislerle, onları cezaevine götürmek için bekleyen polisler arasında arbade yaşandı. Adliye koridorunda yaşanan bu arbadeyi, bir vatandaş telefon kamerası ile çekti. Kararın açıklanması ve polislerin mahkeme salonundan çıkmasıyla yakınları alkışlarla karşıladı. Bazı yakınlarının ise tepki gösterdiği görüldü. Tutuklama kararı çıkan bir polis ise "Ben örgütçü müyüm?" diyerek meslektaşlarına tepki gösterdi.

POLİSLER PAŞAKAPISI CEZAEVİ'NDE

Mahkemenin verdiği karardan sonra adliyede işlemleri tamamlanan 8 polis, renkli camlı bir minibüsle saat 14.00'te Üsküdar'da bulunan Paşakapısı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na getirildi. Yarım saat sonra polis minibüsü cezaevinden ayrıldı.

75 POLİS DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Yolsuzluk ve terör suçlarına bakan ve birçok başarılı soruşturmaya imza atan, ardından geçtiğimiz gün sahur vakti yapılan operasyonla gözaltınada bulunan 75 polis emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen isimler arasında İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu öğrenildi.

Sabah saatlerinde Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasından çevik kuvvet araçlarına bindirilen terörle mücadele şubede görevli, Selam ve Tevhit Örgütü soruşturmasına bakan 75 polis, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerden 25'i savcılık sorgusuna alınmaya başlandı. Savcı İrfan Fidan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltında bulunan polislerin ifadeleri 4 savcı tarafından alınıyor. İsmail Uçar, Hasan Yılmaz, Adem Meral ve Fuzuli Aydoğdu isimli savcılar sorguda görev aldı.

Öte yandan İstihbarat Şubede görevli emniyet mensuplarından usulsüz dinleme yaptığı iddia edilen 17 kişi daha adliyeye sevk edilmek üzere bekletiliyor.

Editör: TE Bilisim