Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Sigara içtiği için sol bacağı ile el ve ayak parmaklarından bir kısmını kaybeden Hataylı Ali Yürek’e Kimse Yok mu Derneği sahip çıktı.

Ayağını kaybetmesinin ardından 12 yıldır koltuk değnekleriyle hayatına devam eden ve evinden dışarıya fazla çıkamayan Ali Yürek, Kimse Yok mu Derneği’ne müracaat ederek akülü sandalye istedi.

Bu isteği değerlendiren derneğin Mersin şubesi, Yürek’e verilmek üzere tedarik edilen akülü sandalyeyi gönderdi. Dernek üyeleri tarafından evine getirilen akülü sandalyeye kavuşan Ali Yürek, duygulu anlar yaşadı.

Yaklaşık 25 senedir sigara içtiğini ancak emekli olduktan sonra rahatsızlığının arttığını dile getiren Ali Yürek; “25 içtim o meredi. Daha sonra rahatsızlandım. Sürekli doktor hastane, o kadar tahlil ameliyat sonunda doktorlar bacağımı ve parmaklarımın bir kısmını kesmek zorunda kaldı.” dedi.

Gördüğü herkese sigaradan uzak durması gerektiğini söylediğini aktaran Yürek; “Tüm insanlara çağrıda bulunuyorum, sigara gerçekten sağlığa zararlı. Ben bunu geç anladım. Sigara içinler kendilerinin yanında ailelerine ve topluma zarar veriyor. Çoluk çocuğun rızkıyla oynuyorsun, evine götüreceğin parayla sigara alıyorsun. Beni örnek alsınlar bir daha içmesinler. ” diye konuştu.

Akülü sandalyeyi kendisine hediye edenlere teşekkür eden Yürek; “Allah razı olsun sebep olandan, emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.” diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Dernek üyeleri ayrıca Antakya merkeze bağlı Harbiye beldesinde ekonomik durumu yetersiz olan bir aileye de gıda yardımında bulundu.

Editör: TE Bilisim