Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
 Camilerin sayısıyla hastane ve okul sayılarının karşılaştırılmasını, “Bu ülkede herkes mümin ama herkes hasta değil, böyle yanlış bir mukayese olamaz” diye eleştiren Görmez, camilerin şehirlere göre dağılımıyla ilgili olarak da “Konya’da 3 bin cami var, Kastamonu’da da 3 bin cami var… İstanbul’da da 3 bin cami var. Nüfus oranları dikkate alındığında camisi en az olan ilimiz İstanbul’dur” diye konuştu.

Görmez, İstanbul Avrupa yakasındaki cami dernek başkanlarıyla Fırat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen istişare toplantısında bir araya geldi. Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Konya’da 3 bin cami var, Kastamonu’da da 3 bin cami var… İstanbul’da da 3 bin cami var. Nüfus oranları dikkate alındığında camisi en az olan ilimiz İstanbul’dur” dedi.

-CAMİLER DENGESİZ DAĞILMIŞ-

Türkiye’deki cami sayıları üzerinden spekülasyon yapmanın doğru olmadığını söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, nüfus oranları dikkate alındığında şehirlerdeki cami ihtiyacının önemli boyutlara ulaştığını kaydetti. Türkiye’de 15 ila 20 milyon kişinin Cuma namazını kıldığını, bu insanların üçte birinin Cuma namazını yer bulamadığı için sokakta kıldığını ifade eden Görmez, “85 bin cami var. Doğru, ama bunların 60 bine yakını köy camisi. Nüfusun yüzde 25’i köylerde yaşarken, camilerin ise yüzde 75 köylerde bulunuyor. Nüfusun yüzde 75’i şehirlerde yaşarken, camilerin yüzde 25’i şehirlerde bulunuyor. Bunları göz önünde bulundurmak zorundayız. Bayram namazında ise durum daha da değişiyor, bayram namazı kılan vatandaşların yarısına yakını namazlarını sokakta kılıyor” dedi.

BİR ZAMANLAR İSTANBUL (FOTO GALERİ)

Editör: TE Bilisim