Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Günümüzde birçok farklı meslekte görmeye alıştığımız kadınlar, bu sefer de saat tamirine el attı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan tek kadın saat tamircisi 23 yaşındaki Sibel Kolay, erkek meslektaşlarına taş çıkartıyor. 12 yıldır bir saatçide çalışan Sibel Kolay tam 6 yıldır da saat tamiri yapıyor. Her çeşit saati sabırla ve özenle tamir edebiliyor. Kolay, bozuk bir saatin tamir sonrası tıkır tıkır işlemesinin kendisine büyük mutluluk verdiğini belirtti.

Saate merakının çok fazla olmasından dolayı saatçide çalışmaya başladığını söyleyen Kolay, ''Satış personeli olarak başladığım işimde 12 yılımı doldurdum. Saate olan merakım oldukça fazlaydı. Eski saatleri tamir ederek başladım, daha sonra geliştirdim. Son 6 yıldır saat tamiri yapıyorum. Çünkü saat tamir etmeyi seviyorum. Yedek parçayla ilgilenmek, pil takmak, kayış takmak çok hoşuma gidiyor. Bozuk bir saatin tamir sonrasında tıkır tıkır işlemesi bana büyük mutluluk veriyor. Tamir ettiğim saat çalışmaya başladığında çok mutlu oluyorum. Kendi çabalarımla öğrendiğim tamir işinde, makine dahi tamir edebiliyorum.'' dedi

Kadınların yapamayacağı iş olmadığını belirten 23 yaşındaki Sibel Kolay, ''Daha önce kadınlara karşı bir ön yargı vardı. Hatta ilk zamanlar müşteriler benim tamir yaptığıma inanmıyorlardı. Fakat benim saat tamiri yapmamdan gurur duyan çok fazla da kadın var. Daha sonra tüm müşteriler erkek-kadın bu durumu hoş karşılamaya başladı ve tamir yapmaya devam ettim. Gelen müşteriler ustadan ziyade direkt beni görmek istediler. Bence kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Her konuda kendilerini geri planda tutmasınlar. Birçok erkek mesleğini çok rahatlıkla yapabiliriz, bu kapasiteye sahibiz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim