Ermeni Taşnak diasporası ve işbirlikçi işgal yönetiminin çanak tuttuğu kukla yönetimin aczinin simgesi suçsuz günahsız sırf Ermeniler istedi diye şehit ediliyor.

Uydurma düzmece komedi tiyatro mahkeme kararı ile idam ediliyor.

İşte Milli mücadele bu zulüm, haksızlık, adaletsizlik ve işgalden doğdu.

Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal beyin intikamı Sakarya’da Dumlupınar Anafartalar’da Yunan’ı İzmir’de denize dökerek hak ettikleri ders İngilizlere ve kuklalarına Mustafa Kemal ile çok büyük ders verilmiştir.

Özetle İngilizlere hoş görünmek, yaranmak maksadıyla gerçekleştirilen idam kamu vicdanını derinden yaralar ama çok önemli sonuçları da beraberinde getirir.

Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey’in idamı mütareke dönemi İstanbul’unda ortaya çıkan ilk protesto gösterisi, idam sehpasındaki siyasi vasiyet niteliğindeki son sözleri de milli direnişin kıvılcımı olur.

Mehmet Kemal beyin şehadeti istiklal harbinin ruhunu oluşturmuştur Kim hangi mevzi eve geçirirse geçirsin son sözü Türk milleti söyler.



“BOĞAZLIYAN KAYMAKAMI
KEMAL BEY'İN SON SÖZLERİ :

“Sevgili vatandaşlarım, Ben bir Türk memuruyum. Aldığım emri yerine getirdim. Vazifemi yaptığıma vicdanım emindir. Sizlere yemin ederim ki, ben masumum. Son sözüm bugün de budur, yarın da budur. Ecnebi devletlere yaranmak için beni asıyorlar. Eğer adalet buna diyorlarsa, kahrolsun adalet”

Benim sevgili kardeşlerim, asil Türk Milletine çocuklarımı emanet ediyorum. Bu kahraman millet, elbette onlara bakacaktır. Allah, vatan ve milletimize zeval vermesin. Âmin. Borcum var, servetim yok üç çocuğumu, millet uğruna yetim bırakıyorum. Yaşasın Millet…”

Boğazlayan Kaymakamı Kemal bey
Şehadeti 10 Nisan 1919

Ruhun Şad, mekanın cennet olsun..”

Alıntı

Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

Editör: TE Bilisim