Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Endonezya´nın İstanbul Başkonsolos Vekili Suri Tauchid İshak´ı ağırladı. Türkiye ile olan ilişkilerin son yıllarda iyice yakınlaşmasıyla hükümetinin kendisini İstanbul´da konsolos olarak görevlendirdiğini belirten Tauchid, Bursa´yla olan ticari ve kültürel işbirliğini artırmak istediklerini söyledi.

Heykel´deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede, Endonezya ile Bursa arasında başlatılabilecek faaliyetler gündeme geldi. Türkiye´yi özellikle son yıllarda atılan adımlar nedeniyle her açıdan önemsediklerini belirten İstanbul Başkonsolos Vekili Suri Tauchid İshak, özellikle Bursa´yla ticari ve kültürel anlamda yeni bir sayfa açmak istediklerini ifade etti. Endonezya´daki öğrenciler ile Türkiye´ye gelen Endonezyalıların sayısının artması nedeniyle İstanbul´da başkonsolosluk açılması ihtiyacının doğduğunu ve göreve başladıklarını kaydeden Tauchid, Marmara Bölgesi´nin sorumluluğunun tümüyle kendilerine ait olduğunu ifade etti. Bursa´ya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Tauchid, "Burada Endonezya ile Bursa arasında karşılıklı ticari işbirliğini geliştirmeyi, kültürel ve turizm faaliyetlerini yaygınlaştırmayı, bu bölgelerde yaşayan Endonezyalıların korunmasını düşünüyoruz. Yoğun çalışmaların başında olduğumuzu söyleyebilirim." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ ise dünyanın en hızlı gelişen iki ülkesi olan Türkiye´yle Endonezya arasındaki ticari ve kültürel işbirliğinin güçlenmesini kendilerinin de istediğini söyledi. Bursa´nın sanayide İstanbul´dan sonra ikinci konumda bulunduğunu, otomotiv-otomotiv yan sanayi ve yaş sebze-meyve ihracatlarının büyük çoğunluğunun bu bölgeden yapıldığını vurgulayan Başkanvekili Karadağ, "Eskiden Türkiye´nin yüzü sadece Avrupa´ya dönüktü. Şimdi ise yüzümüzü hem Avrupa´ya hem de yıllardır sırtımızı döndüğümüz kardeş ülkelere çevirdik. Endonezya´yla olan gönül birliğinin ticari birlikteliğe dönmesini biz de istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda ne yapılması gerekiyorsa hazırız." diye konuştu.

Ziyaretin ardından Başkanvekili Karadağ, misafirine İznik çinili plaket, Bursa kitabı ve Bursaspor kravatı hediye etti. Başkonsolos Vekili Tauchid de, ´Başkanvekili Karadağ´a Endonezya´nın 13 bin 677 adasını temsil eden plaketi takdim ederek´ adalardan en az birini ziyaret etmeye davet etti.

Editör: TE Bilisim