Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda merkez teşkilatında 33 personel görevden alınırken; 12 personel mahkeme kararı gereğince görevine geri döndü. Bakanlığa bağlı kuruluşlarda ise 25 personel görevden alındı, 12 personel mahkeme kararı gereğince görevine geri döndü.

Taner Yıldız, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun "merkez ve taşra teşkilatı, bunlara bağlı kuruluşları ile hizmet yürüttüğü bütün birimlerde çalışan kadrolu, sözleşmeli personel sayısı"yla ilgili soru önergesine cevap verdi. Bakanlığın merkezde çalışan sayısı 2002 yılında 588 iken; bu sayı 2014 yılında 1.511'e ulaştı. Bakanlığa bağlı kuruluşlarda ise 2002 yılında 3904 olan çalışan sayısı; 2014 yılında 3 bin 647 oldu.

Bakan Yıldız, "Bu dönemde KPSS ile Bakanlığımız merkez teşkilatı A grubu kadrolarına 119, B grubu kadrolarına 409 olmak üzere 528 personel, Bakanlığımız bağlı kuruluşlarına ise KPSS puanı ile toplam 892 personel atanmıştır. Bahse konu dönemde kendi isteği veya emeklilik sebebiyle Bakanlığımız merkez teşkilatından 783 personel, Bakanlığımız bağlı kuruluşlarından ise 2971 personel ayrılmıştır. Yine aynı dönemde Bakanlığımız merkez teşkilatında 33 personel görevden alınmış ve 12 personel mahkeme kararı gereğince görevine geri dönmüştür. Bakanlığımız bağlı kuruluşlarında ise 25 personel görevden alınmış ve 12 personel mahkeme kararı gereğince görevine geri dönmüştür. Mahkeme kararına rağmen görevine döndürülmeyen personel bulunmamaktadır. Bakanlığımız tarafından yapılan işlemler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili Mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir." dedi.

Editör: TE Bilisim