İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Ankara Mamak Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, engelli çocuklarına fedakarca bakan anneleri ‘Yılın Annesi’ seçti. Doğuştan hem bedensel hem zihinsel engelli iki evladına bakan Hatice Yalçınkaya (82), 2 çocuğunun yanı sıra doğuştan bedensel ve zihinsel engelli iki kardeşi ve yatalak annesine bakan Arzu Ardıç (40) ve yüzde yüz bedensel engelli, yatağa mahkûm kızına bakan iki çocuk sahibi Leyla Dönmez (49), yılın anneleri seçildi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bütün annelerin yılın annesi olduğuna işaret ederek, “Hiç bir anne diğerinden farklı değildir. Hepsi evladı için hayatını verir." dedi.

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Hilmi Bedir de "Yılın annesi seçilen anneler çok özel anneler. Onlar göstermiş olduğu fedakârlıkla hem ailelerini bir arada tutuyorlar hem de örnek oluyorlar." diye konuştu.

82 YAŞINDA İKİ ENGELLİ EVLADINA BAKIYOR

Yılın annelerinden 82 yaşındaki Hatice Yalçınkaya, biri 38, diğeri 45 yaşlarında olmak üzere doğuştan hem zihinsel hem bedensel engelli iki evladına yıllardır fedakarca bakıyor.

Yalçınkaya, çocuklarının bakımında kendisine yardımcı olan belediye sağlık ekiplerine teşekkür etti.
Yılın bir diğer annesi Leyla Dönmez de doğuştan engelli 23 yaşındaki yatağa mahkûm kızına bakıyor. Evde Sağlık Hizmetleri'nin hasta karyolası, hasta yatağı, hasta bezi gibi birçok ihtiyaçlarını giderdiğini belirten Dönmez, "Hayattayken anne ve babalarınızın kıymetini bilin. Çünkü geri dönüşü yok. Kızıma sevgimi ve emeğimi veriyorum. Beni bu özel günde yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yılın annesi, 2 çocuk sahibi Arzu Daşkın ise biri 39, diğeri 42 yaşında olmak üzere bedensel ve zihinsel engelli iki kardeşiyle birlikte, yetmiş yaşında yatağa mahkûm felçli annesine bakıyor.


Editör: TE Bilisim