En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde yaşayan bedensel engelli Yasin Çiçek, engelli vatandaşların kullanılması için yapılan ancak yapıldığı günden bu yana faaliyete geçirilmediği öne sürülen üst geçide ait asansörün kapısına, "Bizim bu sorunumuza duyarlı olmanızı ve en kısa sürede çözüme kavuşturmanızı diliyorum" notu astı.

İlçenin sahil bandı mevkisinde, 2013 yılında, önceki dönem belediye tarafından yaptırılan sahil bandı ile Yalı caddesini birleştiren Ruhi Cöbek Üstgeçidi’ne ait engelli asansörünün çalışmaması üzerine 23 yaşındaki ‘serebral parsi’ hastası Yasin Çiçek, asansör kapısına not bırakarak yetkililere seslendi. Tüm engelliler adına konuya dikkat çekmek istediğini belirten Çiçek, karşıdan karşıya geçerken büyük zorluklar yaşadıklarını, üst geçidin asansörünün de bocuk olmasının işlerini daha da zorlaştırdığını söyledi. Çiçek konuşmakta zorlansa da gazetecilere yaptığı açıklamasında amacının engelli kardeşlerine yardımcı olmak olduğunu söyledi. Çiçek konuşmasında "Amacım engelli kardeşlerime yardımcı olmak. Karşıdan karşıya geçerken tehlike yaşıyoruz. Arabalar dikkat etmiyor. Vesaire,vesaire. Asansörün açılmasını istiyoruz. Daha rahat gezebilmeyi. Karşıdan karşıya daha rahat geçebilmek istiyoruz. Başkanımız Hüseyin Uysal'dan biz engellilere yardımcı olmasını istiyoruz." dedi.

Annesi Figen ve kız kardeşi Esra Çiçek ile asansörün kapısına yazıyı asan Yasin Çiçek, daha sonra ailesi ile birlikte sahil bandından ayrıldı.

Yasin Çiçek, asansöre astığı kağıtta şu satırlara yer verdi; "Öncelikle bu sayfayı sıkılmadan okuyacaklara merhaba. Dilerseniz kendimi tanıtayım. Ben Yasin Çiçek, 23 yaşında fiziksel engelli, akülü sandalyeyle hayatını sürdüren bir bireyim. Aynı zamanda ben ve benim gibi özel bireylerin sesi olmaya çalışan bir yazar adayıyım. Şimdi gelelim asıl konuya. Bu sayfayı neden okumaya başladığınıza. Şu anda altında bulunduğumuz üst geçit 2013 yılında yapıldı. Ancak asansör hala faaliyete geçmedi. Her geçtiğimde bakmama rağmen kullanıma hala sunulmaması beni üzüyor ve şaşırtıyor. Sizden ricam bu yazıyı okuyup duyarlı olmanız ve en yakın zaman da çözüme kavuşturmanız. İlgililere duyurulur. Şimdiden teşekkürler"

Editör: TE Bilisim