İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Beylikdüzü'nde ikamet eden engelliler, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Hasdal 6. Motorlu Piyade Tugayı'nda düzenlenen bir günlük askerlik programına katıldı. Karavandan yemek yiyen askerler, uygun adım yürüyüp, şınav çekti.

Beylikdüzü Belediyesi, ilçedeki engelli gençler için unutulmayacak bir etkinliğe katıldı. İlçede ikamet eden askerlik yaşı gelmiş ve bu görevi engelli olmaları nedeniyle yerine getiremeyen Mehmet Güzel, Fırat Kılıç, Hayri Kaynak, Mehmet Emin Açan, Recep Ulutaş, Barış Tavlacı ve Muhammet Kılıç, Hasdal 6. Motorlu Piyade Tugayı'nda düzenlenen bir günlük askerlik programına katılarak, terhis belgelerini aldı. Beylikdüzü Belediyesi tarafından kına geceleri ve asker konvoyları düzenlenen engelli vatandaşlar Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un da katıldığı etkinlikte Yakuplu Sosyal Tesisleri'nde gönüllerince eğlenmişlerdi.

Hasdal 6. Motorlu Piyade Tugayı'na sabah saatlerinde gelen 7 asker önce kıyafetlerini aldı daha sonra askeri malzemeleri tanıdı. Silahlarla ve Zırlı Personel Taşıyıcı ile poz veren askerler öğle yemeğinde de karavandan dağıtılan yemeği yedi. Yanlarına verilen tecrübeli askerlerden destek alan engelli askerler uygun adım yürüme, selam verme tekniklerini öğrendi. Askerliğin olmazsa olmazı spor da yapan engelliler şınav da çekti.

Ailelerinde katıldığı bir günlük askerlik programında Tümgeneral Şeref Öngay ile de tanışan askerler, komutanları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek sohbet etti. Kendilerine atanan can arkadaşları ile vakit geçiren engelli askerler yemin töreni, geçit töreni ve terhis belgesi alma programı ile bir günlük askerlik görevlerini ifa etmenin mutluluğunu yaşadı.

Editör: TE Bilisim