Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
 Eski MHP milletvekili ve emekli Korgeneral Engin Alan'a, Genel Başkanlığa adaylığını koyacağına ilişkin iddialar soruldu.

Emekli Korgeneral Engin Alan, MHP kulislerinde dillendirilen 'Genel Başkan olacağı' yönündeki tartışmalar için "Ben olduğum yerdeyim, Şu ana kadar ne birinin yanındayım, ne de karşısındayım" diye konuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran öncesine kadar Başdanışmanlığı görevinde de bulunan Alan, Sözcü'ye yaptığı açıklamada herhangi bir adaya destek verdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.


MHP Genel Merkezi, 1 Kasım seçimlerine ilişkin teknik çalışmalarını yürütürken hazırlanacak raporlar doğrultusunda 14 ve 15 Kasım’da MYK ve il başkanlarını toplayarak parti içi değerlendirmelerini yapacak. Bahçeli, il başkanlarından illerindeki seçim sonuçlarına ilişkin analizler isteyerek, başarısızlığın yerel düzeydeki sebeplerini raporlaştırmalarını isteyecek.

Bu raporlar genel merkezin hazırladığı raporlarla karşılaştırılacak. Oy kaybına neden olan etkenler yanında, önümüzdeki dönemde yapılacak işler konusunda da karar alınacak. Özellikle yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gibi tartışmalar konusunda MHP’nin izleyeceği stratejinin temelleri, bu toplantıda atılacak.
Editör: TE Bilisim