Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Erciyes Türk Kurultayı, 25. Erciyes Kurultayı Sonuç bildirgesini açıkladı. 3 Ağustos Pazar günü yapılan Türk Kurultayı’nın sonuç bildirgesinde Türk milletinin yaşadığı sorunlara işaret edilerek, “Dış politikadaki basiretsizliğin yanı sıra küresel güçlerin dayatmalarına teslim edilirken 300 milyonluk Türk coğrafyasına, Türk devlet ve topluluklarına sırt dönülmektedir” denildi.

Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi, 25. Erciyes Kurultayı Sonuç bildirgesini açıkladı. Türkiye’nin iç ve dış politikalarındaki başarısızlıklara vurgu yapılan sonuç bildirgesinde, şu ifadelere yer verildi; “Ülkeyi 13 yıldır yöneten ekip ve bu ekibin sahip olduğu zihniyet, emperyalizmin yeni ambalajı olan küresel güçlerin iş birlikçiliğini yapan politikalarla milletimizin geleceğini tehlikeye atmıştır. Bu yetmezmiş gibi Stratejik derinlik iddialarıyla komşularımızın tümünü kavgalı, küskün ve hasım hale getirmişlerdir. Ülkede iktidara sahip olanlar 90 yıl önce olduğu gibi gaflet dalalet ve hatta hıyanet içinde ülkemizi bölünmenin ve iç savaşın eşiğine getirmişlerdir. Her fırsatta milli iradeden ve sandık iradesinden söz edenler, darbe ürünü olan siyasi partiler ve seçim yasalarını değiştirmeyerek milletin iradesine ipotek koymuşlardır. Söz konusu yasaları ile gerçekte milletin iradesine aykırı olan kişi, grup ve zümreler için kişisel rant ve çıkarlara dayalı iktidarlarını sürdürmektedirler. Dış politikadaki basiretsizliğin yanı sıra küresel güçlerin dayatmalarına teslim edilirken 300 milyonluk Türk coğrafyasına, Türk devlet ve topluluklarına sırt dönülmektedir.”

Sonuç bildirgesinde dünya genelinde Türk milletinin yaşadığı sorunlar da dile getirilerek, “İki devlet bir millet olan Can Azerbaycancımız da Ermeni işgali devam etmektedir. İran’dan ve Irak’ta Türk’ün adı adeta silinmektedir. Suriye’de oluşturulmak istenen Akdeniz koridoru yüzünden Bayır Bucak Türkmenleri tehcire uğratılmaktadır. Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri soykırımla karşı karşıyadır. Kıbrıs’ta barış adı altında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tasfiye hazırlığındadır. Kırım'da Tatar Türklerine yeniden sürgün revan görülmektedir. Türk milletinin asil ve yiğit evlatları Türk milliyetçileri olarak bu durumu kabul etmemiz ve buna kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Türk milliyetçiliğinin siyasi temsilcisi olan partimiz MHP’nin mevcut lider, kadro ve yönetim yetersizliği ile Türk milliyetçiliğinin iradesini ne yazık ki siyasi alana taşıyamamıştır. Ülkemizdeki Türk milliyetçileri, dünyadaki Türk devlet ve topluluklarıyla derhal bir araya gelerek dünya Türklüğünün acil çözüme muhtaç meselelerinde ortak tavır koymalıdırlar.” denildi.

Editör: TE Bilisim